Joensuu, tuttavallisemmin Joe, ”ei ole vain kaupunki, josta voimme olla ylpeitä. Joe on supliikki kaveri, arjen kannustaja, ideoiden sparraaja, unelmien mahdollistaja ja yhteistyökumppani.  Joe ja hänen ystävänsä ovat sinua varten kasvutarinasi jokaisessa vaiheessa”.

Näin kuvailemme uutta Grow With Joe -verkkosivustoa withjoe.fi, joka kerää alueen tarjoamat yrityksille suunnatut palvelut ja mahdollisuudet helposti yhteen paikkaan. Tämä on yksi esimerkki kaupunkimme asenteesta olla tukemassa yrityksiä liiketoiminnassa ja kasvussa. Tavoitteenamme on olla Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki.

Miksi Joensuun kaupunki kokee, että yrittäjäystävällisyys on tärkeää? Tähän on helppo vastata – no totta kai!

Yksi kaupungin ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin kulmakivistä on työ. Jokaisella joensuulaisella tulisi olla mahdollisuus tehdä työtä, ansaita elantonsa ja elää tasapainoista onnellista elämää. Jatkojalostetun vanhan sanonnan mukaan raha ei tee ihmistä onnelliseksi, mutta sen vähäisyys tekee onnettomaksi. Toimeentulon puute luo ihmiselle ja perheille huolen tulevaisuudestaan ja syrjäytymisuhan. Tämä taas tuo mukanaan kimpun muita ongelmia, tai saa muuttamaan työn perässä muualle.

Työpaikat syntyvät yrityksiin ja ennen kaikkea pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Tämän vuoksi kaupungillemme on tärkeää luoda niille paras toimintaympäristö liiketoiminnan harjoittamiseen ja kasvuun.

Kaupunkina kehitämme jatkuvasti yrityksille suunnattuja palveluita.

Yksinään tekeminen ei kuitenkaan riitä, vaan yhteistyö, jota Grow With Joe kuvastaa, on tässäkin valttia. Yrittäjää ei niinkään kiinnosta se, kuka julkinen toimija häntä auttaa. Pääasia on se, että hän saa oikeanlaista palvelua oikeaan aikaan. Tämä vaatii meiltä lukuisilta yritysten ystäviltä saumatonta yhteistyötä ja kykyä luoda yrityksillemme yksi luukku yrityspalvelujen piiriin.

Olemme ylpeitä siitä, että satavuotiaan Suomen valtakunnalliset yrittäjäpäivät pidetään Joensuussa 20.–22. lokakuuta. Samalla myös valtakunnallinen yrittäjäpalkinto täyttää 50 vuotta. Supliikkikaveri Joe nähdään myös päivillä kannustamassa, sparraamassa ideoita ja kertomassa mahdollisuuksistaan auttaa yrityksiä takomaan entistä lujempaa.

Mikko Härkönen
elinvoimajohtaja
p. 050 465 4949
[email protected]

Haluamme olla Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki.