Yrityskuiskaajat ovat käyneet 52 yrityksessä. Samaan aikaan yrittäjien yhteydenottoja verkon kautta on tullut 19.  Yrityksiin ilman ajanvarausta saapuneet Yrityskuiskaajat on otettu hyvin vastaan.

Keskusteluissa ja verkkopalautteessa nousee selkeänä esille yrittäjäkentän moninaiset tarpeet. Teollisuudessa, maanrakennussektorilla ja toimistopalveluissa on konkreettisia rekrytointitarpeita. Keskeisiä kysymyksiä ovat olleet myös liiketoiminnan kehittäminen ja kasvupalveluasiat. Pienet yritykset ovat kyselleet neuvoja, miten osallistua kilpailutuksiin.

Kaikki yrityksissä nousseet asiat kirjataan ylös ja työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen Joensuun työllisyyspalveluista käy läpi niin vierailut kuin verkkoyhteydenotot.

Yrityksillä konkreettisia avuntarpeita

– Erityisesti verkkolomakkeen kautta tulleet yrittäjien oma-aloitteiset yhteydenotot ovat yllättäneet positiivisesti. Niistä on noussut esille todella konkreettisia palvelutarpeita. Apua on toivottu muun muassa sukupolvenvaihdoksiin, tilojen parantamiseen tai yrityskauppoihin.

Tutustuttuaan aineistoon Riikonen lähettää yritysten tarpeet eteenpäin joko kaupungin sisällä tai toiminnassa mukana oleville yhteistyötahoille, esimerkiksi TE-toimistolle tai Josekille.

– Jos tällä tavalla voimme nopeuttaa esimerkiksi työllistymistä ja madaltaa yrityskäyntien kynnystä, toiminta on onnistunutta. Yrityskuiskaajat lähtevät kiertueelle jatkossa vuosittain, Riikonen summaa.

Ajatus yrityksiin jalkautuvasta kiertueesta lähti elinvoiman ja työllisyyden yritysteemapäivästä, johon osallistui kaupungin yhteistyökumppaneita alueelta. Mukaan saatiin 35 Kuiskaajaa, muun muassa TE-toimistosta ja yrittäjäjärjestöistä.

Yrityskuiskaajat kiertävät koko joulukuun ajan. Kuiskaajan voi kutsua käymään www.joensuu.fi/yrityskuiskaajat. Voit myös soittaa 050 310 9635!