Pesäpalloliitto järjestää yläkouluikäisille leirejä, joiden avulla tuetaan nuorten tavoitteellista harjoittelemista ja harjoittelun koulunkäyntiin yhdistämistä. Tulevana lukuvuonna kyseiset leirit rantautuvat myös Joensuuhun.

Leirit pähkinänkuoressa:

  • tarkoitettu 7.–9.-luokkalaisille
  • jokaiselle luokka-asteelle kolme leiritystä yhden lukuvuoden aikana
  • kestävät maanantaista perjantaihin
  • koostuvat superpesistason valmennuksesta, opiskelusta, urheilijaksi kasvamista tukevista sisällöistä sekä rennosta leirielämästä
  • haku ilmoittautumislomakkeella 15.8. mennessä Pesäpalloliiton sivuilla

Joensuussa leirit toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen Liikuntaopiston, Joensuun kaupungin urheiluakatemian sekä Joensuun Mailan kesken.

Leirit hieno lisä nuorten pesispelaajien urheilijapolkuun

– Olemme hakeneet leirejä jo useamman vuoden ajan, kommentoi asiaa Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen.

– Haluamme, että Joensuusta kehittyy pesiskeskus, jossa nuorille tarjotaan parasta mahdollista valmennusta parhaissa olosuhteissa. Olemme sitoutuneet olemaan mukana pesäpallon tulevaisuuskehitystyössä ja kyseiset leirit ovat hieno lisä nuorten pesispelaajien urheilijapolkuun, Pennanen jatkaa joensuulaisen pesistulevaisuuden hahmottelua.

Myös Itä-Suomen Liikuntaopiston rehtori Vesa Martikkala on tyytyväinen uuteen yhteistyömuotoon. ISLO:lle tällainen toiminta on mitä ominta touhua.

Yläkoululeireissä toteutuu hienosti koulun ja harjoittelun yhdistäminen.

– Samalla valmennukseen tuodaan uusi taso, kun nuoret ja valmennuksesta vastaavat aikuiset ovat leirin aikana hyvin tiiviissä vuorovaikutuksessa. ISLO:lla on 10 vuoden kokemus alakouluikäisten iltapäiväkerhoista. Yläkoululeireissä otetaan askel urheilullisempaan suuntaan ja se suunta on hyvä, mutta samalla myös haastava.

Leirien ohjaajina toimivat Joen Mailan työntekijöistä Petri Pennanen, Laura Jehkonen ja Antti Väistö sekä superin pelaajista Henri Litmanen ja Iiro Kuosa. Litmanen ja Kuosa vastaavat lajivalmennuksen lisäksi leireillä tapahtuvasta opetuksesta. Lajiharjoitteluun oman mausteensa tuovat superpesistason vierailijat (mm. Juha Niemi).

Pennanen myöntää, että leirien järjestäminen on iso työmaa, mutta pitää samalla leirejä eräänlaisena uutena päänavauksena koko joensuulaiselle urheilulle.

– Joensuu on hieno urheilukaupunki, mutta meidän pitää tehdä töitä ja kehittää tarjontaa, jotta nuoret löytävät urheilun ja joensuulaiset seurat ja huomaavat, että Joensuu on yksi parhaista paikoista yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu!

Lisätietoa pesisleireistä

Suomen Pesäpalloliitto
Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO

Ilmoittautumislomake

Kysyttävää?

Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen antaa lisätietoja:
petri.pennanen@joensuunmaila.fi
puh. 050 344 5112