Kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka Yhteisötalo Satama on aloittanut toimintansa Joensuussa osoitteessa Yläsatamakatu 28. Satama on auki kello 10–14 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Talon toimintaa kehitetään ja ideoidaan yhdessä kävijöiden kanssa.

Joensuussa Satama tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kohdata uusia ihmisiä, jutella heidän kanssaan ja tulla näin kuulluksi. Paikalta löytyy muun muassa kädentaitoihin ja leivontaan liittyviä tarvikkeita.

Talolla on myös mahdollisuus tehdä liikunnallisia aktiviteetteja. Mitään ennakkoilmoittautumisia tai maksuja ei tarvita, kaikki tarvikkeet ovat kävijöille ilmaisia.

Yhteisötalossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään.

– Satama on tasa-arvoinen ja kaikille sopiva paikka. Mitä enemmän yhteiskunta eriarvoistuu ja lokeroituu, sitä tärkeämpää on tällaisten paikkojen olemassaolo, toteaa paikan koordinaattori Kaija Kiiskinen.

Satama_sisäkuva

Sataman toiminta on kävijälähtöistä

Yhteisötalolla tapahtuva toiminta lähtee kävijöistä ja heidän ideoistaan. Jo alkuvuoden aikana talo on tarjonnut kävijöille mahdollisuuden löytää samanhenkisiä uusia ystäviä.

– Ihmisillä on suuri tarve tulla kuulluksi. Täällä on mahdollisuus käydä myös syvällisiäkin kahdenkeskisiä keskusteluja eri aiheista, kertoo Kiiskinen.

Sataman kävijöiltä saatu palaute on ollut jo alkuvuoden aikana positiivista. Ihmiset ovat ottaneet talon omakseen, ja talon tarpeisiin on vastattu kävijöidenkin toimesta. Satamasta saa myös kätevästi lisätietoa kaupungin, Soten ja kolmannen sektorin tapahtumista.

Lisätiedot

Osoite: Yläsatamakatu 28, Joensuu
Aukioloajat: klo 1014 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin