Kaupungin tulevasta verkkosivu-uudistuksesta järjestettiin huhtikuussa kysely ja siihen vastasi 124 osallistujaa ja lisäksi Iso Myyssä pidetyssä testipisteessä sivua testasi 27 kaupunkilaista. Uudistuva verkkosivusto sai asiakaskyselyssä yleisarvosanan 7. Sivustolle toivottiin lisää selkeyttä ja palvelujen parempaa esille nostamista.

Ulkoasu koettiin raikkaaksi, hampurilaisvalikko vaati totuttelemista

Sivuston selkeyttä ja raikasta ilmettä kiiteltiin. Sivuston ulkoasu ja selkeys saivat eniten kouluarvosanoja 8. Toisaalta osa vastaajista koki, että etusivulla oli liikaa värejä ja erilaisia laatikoita. Vastausten perusteella sivustoa pitää selkeyttää ja helpottaa saavutettavuutta esimerkiksi vaihtamalla fontteja.”

 

84 prosenttia osasi jatkaa päänavigaatiosta eteenpäin

Etusivun päänavigaatio eli sivulla ylhäällä vasemmalla sijaitsevan ”hampurilaisen” käyttötarkoitus ei avautunut useimmille vastaajille. Toisaalta päänavigaation auki kirjoitetusta jaottelusta 84 prosenttia vastaajista osasi jatkaa eteenpäin etsimään tarvitsemaansa palvelua tai tietoa.

Uuden etusivun osioille vaihtelevaa palautetta

Uudet etusivulle suunnitellut osiot ”Löydä itsesi”, ”Juuri nyt haetaan” ja Vaikuta” saivat sekä kiitosta että kritiikkiä. Erityisesti kritiikkiä sai asukkaiden määrittely kohderyhmiin ”lapsiperheet, seniorit, opiskelija” jne. Varsinkin lapsettomat aikuiset kokivat, että heidät oli unohdettu tässä jaottelussa.

Vaikuta-osio oli lähes yksimielisesti toivottu uudistus. 73 prosenttia vastaajista antoi sille arvosanan 8 tai parempi.

Sivuston kehitys jatkuu nyt ulkoasun ja rakenteen viimeistelyllä sekä uusien sisältöjen kirjoittamisella ja vanhojen tekstien päivityksellä. Saatu palaute otetaan huomioon ja seuraavan kerran kaupunkilaiset voivat osallistua sivuston testaamiseen syksyllä 2018.

Kaupungin verkkosivut uudistuvat vuoden 2019 alusta. Viime vuonna kaupungin sivuilla vierailtiin yli 2,1 miljoonaa kertaa ja vierailijoita oli yli 5 000 päivässä.