Kansalaisopisto on osa Joensuun Veneilykoulua.  Veneilykoulu nivoo kaupungin veneilyn ja vesilläolon touhuajat samaan verkkoon.  Kaikkien veneilykoulutus on yhdessä mietitty ja koottu samaan paikkaan www.joensuunveneilykoulu.fi. On lupa lutrata, mutta ei läträtä.

Mottona on: vesillä on turvallista, mutta hauskaa!

Kevään navigointikoulutukset ja -tutkinnot ovat ohitse.  Nyt alkavat käytännön veneilykurssit.  Kesäkuun alun veneilijäkurssi saa elokuussa jatkoa päällikkökurssista. Reittisuunnitelmat, mies yli laidan -tilanteet, perusveneilysäännöt ja elektroninen navigointi tulevat tutuksi.  Ja niistä on hyvä jatkaa syksyn navigointikursseille.  Alkusyksystä voit hankkia esimakua tähtitieteellisestä navigoinnista ja mitata sekstantilla auringon kulman ja tarkistaa, oletko varmasti oikealla latitudilla.

Veneilykoulu järjestää pursiseuran, Jokisuun Kippareiden ja kesäyliopiston kanssa nuorten purjehdusleirin 8.–10.6.2016.  Sunnuntaina 12.6. on koko perheen Vesille keskellä Joensuuta -tapahtuma Hasanniemessä. Pääset kokeilemaan jollapurjehdusta, SUP-lautailua, soutua ja melontaa, pelastautumista, ongintaa, kalankäsittelyä ja valmistusta, pelejä, vesiaiheisia testejä…