Joensuussa vanhusneuvosto järjestää vanhustenviikon pääjuhlan maanantaina 2.10.2017 Rantakylän kirkossa, Rantakylänkatu 2

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 12. Kahvit tarjoaa Pohjois-Karjalan Osuuspankki. Pääjuhla alkaa kello 13 Rantakylän seurakunnan kirkkoherra Tuomo Käyhkön ja kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen tervehdyssanoilla. Juhlapuheen pitää erityispedagogiikan professori Eija Kärnä Itä-Suomen Yliopistosta.

Lisäksi juhlassa kuullaan esikoululaisten musiikkiesityksiä ja Eläkeliiton Joensuun yhdistyksen näytelmäkerhon runokokoelma. Juhlassa jaetaan myös vuoden vapaaehtoistyön kannustuspalkinto.  Lisäksi kuullaan Janne Piipposen ja Pekka Mustaniemen musiikkiesitys. Yhteislauluja säestää kanttori Janne Piipponen. Juhlan juontaa vanhusneuvoston jäsen Marjatta Räty.

Rantakylän kirkossa on juhla aikana Eläkeliiton Joensuun yhdistyksen maalauskerhon järjestämä taidenäyttely. Kahvittelun aikana on mahdollisuus katsella Heimo Ujalan upeita videoita luonnosta ja rakkaudesta ainutkertaiseen elämään ja sen rajallisuuteen.

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko.