Kyseessä on ollut ilmalaatupolkupyörä, johon kiinnitetyt sensorit ovat keränneet mittaustietoa Joensuun ilmanlaadusta. Pyörää ovat polkeneet Joensuun kaupungin kesätyöntekijät Heidi ja Jarkko.

Ilmanlaatupolkupyörän kuljettamisen lisäksi kesätyöntekijät kuvasivat pyörän matkaa Joensuun kaupungin Instagram-tilille sekä vastailivat uteliaiden kaupunkilaisten kysymyksiin.

– Vaikka työn tarkoitus olikin pyörällä ajo sekä Instagram-kampanja, oli mielestäni ehdottomasti tärkein osa ihmisten kysymyksiin vastaaminen ja muukin juttelu. Parasta oli, ettei ikinä voinut tietää mitä kukakin kysyy ja mihin keskustelu johtaa, ilmanlaatupolkupyörää kesällä kuljettanut Jarkko Käyhkö muistelee.

Kiinnostusta herätti ilmanlaadun lisäksi muiden kaupunkien vastaavat kokeilut sekä pyörässä käytetty tekniikka. – Ihmisiä tuntuisi myös kiinnostavan helppo netistä seurattava ilmanlaatumittari ja erot esim. Keskustan ja Karhunmäen välillä. Kiinnostusta tabletilla näkyvään reaaliaikaiseen mittausdataan oli siis paljon, Jarkko kertoo.

Ilmanlaatupolkupyörä laitetaan talviteloille elokuussa, mutta sitä ennen pyörän voi bongata Joen yöstä perjantaina 24.8.