Joensuun kaupunki tarjoaa vuosittain noin sata uutta omakotitonttia haettavaksi. Tonttikysyntä on ollut erinomainen. Lähes kaikki kantakaupungin läheisyydessä olevat tontit ovat tulleet varatuiksi.

Kaupungilla on kaksi pääkasvusuuntaa Karhunmäki – Reijola ja toinen on Multimäki. Lisäksi tontteja on tarjolla muun muassa Niittylahdesta, Hammaslahdesta, Marjalasta ja kaikista entisistä kuntakeskuksista.

Tonttien haku alkaa lokakuussa ja kaikki tonttitiedot löytyvät kaupungin internetsivuilta.  Tonttihaun aikana järjestetään maastossa esittely, josta tiedotetaan kaupungin sivuilla. Tontit luovutetaan sähköisen tonttihaun perusteella. Etusijalla ovat perheet, jotka eivät ole aiemmin saaneet kaupungin luovuttamaa omakotitonttia.

Ensimmäisessä vaiheessa hakuun tulee 85 tonttia, joista Karhunmäessä 66. Uusi koulu, päiväkodit ja rakenteilla oleva urheilukenttä ovat nostaneet Karhunmäen suosituimmaksi rakennuskohteeksi. Myös Multimäen tonteilla on ollut hyvä kysyntä. Kaupunki on hankkinut läheisen Pielisjoen rannalta tilan venevalkama-alueeksi ja muuhun asukkaiden virkistyskäyttöön.

Tulomuuttajille on tarjolla yleisen haun ulkopuolella varattavia tontteja. Näin halutaan auttaa maakunnan ulkopuolelta kaupunkiin muuttavia perheitä.

Lisätietoja tonteista antavat Marita Viljakainen, p. 050 361 1905 ja Matti Toivanen, p. 013 267 3525.