Huhtikuun kuntavaaleissa valittu uusi Joensuun kaupunginvaltuusto on aloittanut työnsä vauhdikkaasti. Virallisesti valtuuston toimikausi alkaa 1.6. ja ensimmäinen kokous pidetään maanantaina 12.6. Valtuutetut ovat kuitenkin jo aloittaneet yhteisen työnsä ennen virallisia kokouksia.

Yhteisillä iltakahveilla istuttiin jo huhtikuun puolella. Kaupungin tulevaisuuden linjauksia on jo pohdittu kahden päivän strategiaseminaarissa Kolilla.

Joensuun valtuusto uudistui kuntavaaleissa. Lähes puolet valtuustosta on uusia valtuutettuja, myös nuoria valtuutettuja on aikaisempaa enemmän. Uuden kaupunginvaltuuston jäsenistä 11 on 30-vuotiaita tai nuorempia. Nuorin kaupunginvaltuutettu on 18-vuotias. Valtuutettujen keski-ikä on 48 vuotta.

Eniten valtuutettuja Joensuun kaupunginvaltuustossa on sosialidemokraateilla (15 valtuutettua), toiseksi suurin ryhmä on keskusta (12) ja kolmanneksi suurimpia puolueita valtuustossa ovat kokoomus ja vihreät, joilla molemmilla on yhdeksän valtuutettua. Vasemmistoliitolla on Joensuussa kuusi valtuutettua, perussuomalaisilla viisi ja kristillisdemokraateilla kolme.

Kaikkiaan Joensuun kaupunginvaltuustossa on valtuutettuja 59.

Kuvassa tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen neuvoo uusia valtuutettuja laitevalinnoissa. Valtuuston kokoukset muuttuvat näet jatkossa paperittomiksi.