Joensuun kaupunki keräsi loka–marraskuun vaihteessa toiveita ja ideoita kahden ensi vuonna kunnostettavan leikkipuiston suunnitteluun.

Kunnostusvuoroaan odottavat Niskan leikkipuisto Enossa ja Kervilänkujan leikkipuisto Noljakassa.

Lapset ja vähän isommatkin puistojen käyttäjät pääsivät verkkokyselyllä ja työpajoissa äänestämään puistojen teemaa, värimaailmaa sekä puistoihin tulevia leikkivälineitä ja kalusteita.

Iso kiitos kaikille verkkokyselyyn vastanneille sekä päiväkodeille, kerhoille ja perhekahviloille työpajojen vetämisestä. Huomionne, toiveenne ja mielipiteenne ovat nyt osa suunnitteluaineistoa!

Kyselyn sekä työpajojen tulokset on koottu yhteen ja suunnittelu jatkuu puistosuunnittelija Paula Lamminsalon työpöydällä.

– Taidan napata Noljakkaan kaksi teemaa ja suunnitella sirkusta sekä luonnon elämää Kervilänkujan leikkipaikalle. Enon Niskan leikkipaikalle lähtee suunnitteluun metsän elämää henkivä leikkipaikka menninkäisineen. Sinne sopii hyvin myös paljon toiveissa ollut hämähäkkikeinu, Lamminsalo suunnittelee.

Puistojen havainnekuvat esitellään joulukuun aikana. Puistojen rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja puistot valmistuvat saman vuoden syksynä.

Tutustu kyselyjen ja työpajojen tuloksiin:

www.joensuu.fi/unelmien-leikkipuisto