Kesällä moni suuntaa uimarannoille ja mökkirantaan. Silloin on oivallinen aika laittaa kaupungin uimahallien ovet säppiin vuosihuollon ajaksi. Vesikko ja Rantakylän halli huolletaan kuitenkin eri aikaan. Kolean kesän sattuessa veteen pääsee halutessaan aina myös sisätiloissa.

Ensin kiinni Vesikko, sitten Rantakylä

Vesikko pääsee huollettavaksi ensin. Se on kiinni lauantaista 18.6. alkaen. Huolto kestää Ilosaarirockin alkuun asti, ja Vesikko aukaistaan perjantaina 15.7. Heti perään menee kiinni Rantakylän uimahalli, joka huolletaan 16.7.–14.8.

Vesikon altaat tyhjenevät kaksi päivää

Vuosihuolto ei olekaan mikään kevyt viikkosiivous. Koska halleissa on paljon laattapintaa, käydään läpi käytännössä koko rakennukset. Saunoja paneloidaan tarpeen mukaan ja tehdään erilaisia suurempia korjaustöitä. Myös hallien ympäristöt siivotaan perusteellisesti.

Jotta altaat voidaan puhdistaa kunnolla, ne tyhjennetään kokonaan. Vesikon neljän altaan tyhjentymistä saa odottaa kokonaista kaksi päivää. Tyhjien altaiden saumaukset tarkistetaan ja rikkinäiset laatat vaihdetaan. Uima-allastekniikka tarkistetaan ja huolletaan.

Hyvä on sitten uimarin uida huolletussa, puhtaassa altaassa.

Vesikko kiinni 18.6.–15.7.
Rantakylän halli kiinni 16.7.–14.8.

15.8. henkilöstö on ensiapukoulutuksessa ja molemmat hallit ovat kiinni.