Kuka olet?

Iiristiina Varilo. Joensuun kaupunginteatterin tuore johtaja. Olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä näyttelijä äidin ja psykoanalyytikko isän huomassa Käpylässä. Miellän olevani kotoisin Käpylästä ennemminkin kuin Helsingistä, koska Käpylä on omanlaisensa. Se on kuin pieni kyläyhteisö lyhyen bussimatkan päässä keskustasta. Kaikki tunsivat toisensa, ovia ei lukittu edes yöksi, lapset juoksivat kaikilla pihoilla leikkimässä ja söivät siinä talossa, jonka pihalla nälkä yllätti. Minulla on kaksi veljeä, muusikko Antto Varilo ja geneettisen epidemiologian dosenttiTeppo Varilo. Heidän lisäkseen minulla on liuta itse adoptoituja veljiä ja siskoja ympäri Suomen eli minulla on laaja ja sitäkin läheisempi ystäväpiiri.

Ikä ja terveys?

Kypsä, keski-ikäinen nainen. Perusterve. Pidän huolta itsestäni kävelylenkeillä ja Body Balancella, hyvää ruokaa valmistaen ja ystävien seurassa siitä sekä laadukkaista viineistä nauttien.

Pituus, paino, kengännumero ja perhesuhteet?

Kaikki ovat ihan perusnumeroissa ja –muodoissa eli järjestyksessä 162, 65, 38. Olen yksin asuja. Koska olen tyytyväinen näin, yritän myös pysyä näissä raameissa.

Mistä ja miten tänne tulit?

Tulin tänne Tampereelta. Tampereella asuin seitsemän vuotta ja tein töitä freelancerina. Valmistuin ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003 ja kiinnityksellä olen ollut Rovaniemen ja Kemin kaupunginteattereissa. Freelanceohjauksia olen tehnyt mm. Teatteri Siperiaan, Porin Teatteriin, Jyväskylän kaupunginteatteriin ja Edinbourghin Fringeen. Töitä olen tehnyt teatterin lisäksi kosmetiikkaosaston vastaavana, baarimikkona, jäätelötyttönä ja LVI-myyjänä Renlundilla, muutamia mainitakseni.

Kerro katteellisille: kannattaako olla teatterinjohtaja?

Näinä aikoina voi kai aina kadehtia ihmistä, jolla on vakituinen työ.

Mitä muuta teet kuin teatteria? Vai onko elämää ilman teatteria?

Aika vähän on elämää ilman teatteria juuri nyt. Katsellaan sitten, kun saadaan hommat rutinoitumaan, josko ehtisin matkustella. Rakastan matkustelua ja nimenomaan yksin.

Onko taide itseisarvo?

On. Tätä en edes perustele, koska mielestäni tätä ei edes tarvitse perustella. Ja muutenkin he, jotka ovat samaa mieltä, pitävät minun laillani asiaa itsestäänselvänä ja heille, jotka ovat eri mieltä on täysin turha yrittää asiaa perustella. Heille voi puhua vain luvuista ja kerrannaisvaikutuksista, hyödystä seutukunnalle, alueen vetovoimasta, hyvinvointivaikutuksista jne. – ei itseisarvosta.

Karjalanpiirakka munavoilla vai ilman? Perunalla vai riisillä?

Riisipiirakka voissa uitettuna, ei munavoita.

Terveisesi tai mottosi pohjoiskarjalaiselle ja myös valtakunnalliselle teatteriyleisölle?

Käykää teatterissa! Ei miulla muuta ☺

Joensuun kaupunginteatteri ylpeänä järjestää
LAVATANSSIT
50-luvun henkeen
21.5 2016 klo 17- 20
Teatterin päänäyttämöllä

OHJELMASSA

  • tanssia
  • elävää- ja levymusiikkia
  • valokuvausta, bingoa
  • ym.ym.

PUHVETISTA

  • virvokkeita
  • höyrymakkaraa
  • kahvia ja munkkia

Liput 10e
Teatterin lipunmyynti ja Carelicum
Psst! Näihin tantsuihin saapi sitten itsekin pukeutua 50-luvun tylliin tai teryleeniin, jos vain mieli tekee…
Tervetuloa!