MM-tatti eli herkkutatin keräämiseen maailmanmestaruuskisat pidetään lauantaina 27.8. Heinävaarassa. Kisojen tapahtumapaikkana toimii Heinävaaran koulun alue ja samalla järjestetään hyvän mielen kylätapahtuma.

Sienimaastot pidetään salaisuutena kisan alkamiseen saakka.

Kisoissa kilpaillaan siitä, kuka kerää eniten I ja II luokan herkkutatteja. Tämän vuoden kisoissa voi kerätä myös kantarelleja. Uutuutena on Dalla Vallen nimikkosarjana perheille oma erikoissarja. Kilpailuaika on kaksi tuntia.

Kisakeskuksen kylätapahtumassa riittää puuhaa isommille ja pienemmille kävijöille. Ohjelmassa on esittelyjä, toimintaa ja sirkusmaista ohjelmaa. Tapahtuman juontohommissa toimii Teatteri Traktori

Herkkutatin keräämisen maailmanmestaruuskisat pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Tällöin kisoissa oli yksilösarja. Vuosi vuodelta kisoihin on tullut lisää sarjoja. Kilpailu sopii niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Perhesarja on erinomainen tapa viettää yhdessä aikaa metsässä ja tutustua luontoon. Kisojen järjestelyistä vastaa Tattikarnevaali-yhdistys ry.

Kuvassa on vuonna 2015 toiseksi joukkuekisassa sijoittunut Sawon Rynnäkkö: Kati Leinonen, Riikka Nurmi, Anu Rummukainen saaliinaan  0,560 kg herkkutatteja.

 

Lue lisää MM-tatista ja kylätapahtumasta
www.mmtatti.fi