Lykynlammen ulkoilualueen ympäristö on kokenut muutoksia tämän syksyn aikana. Lentokentän vaatiman suoja-alueen vuoksi puustoa on jouduttu poistamaan, mikä ensi näkemältä harmittaa, mutta tarjoaa myös kehittämisen mahdollisuuksia alueen toiminnoille. Lykynlammelle tullaan tekemään yleissuunnitelma, jossa tarkastellaan aukon tulevan käytön lisäksi myös muiden toimintojen sijoittumista alueella.

Jo tälle talvelle latureitteihin on tullut pieniä muutoksia: Pärnävaaran suuntaan menevä latu lähtee hiihtostadionin kulmasta, jolloin vältytään aukon poikki hiihtämiseltä. Uudet reitit merkitään maastoon sekä päivityksessä oleviin latukarttoihin.

Lykynlammen mäenlaskupaikka on siirtynyt ylätasanteelta alemmaksi rinteen puoliväliin mahdollistaen turvallisen mäenlaskun myös perheen pienimmille. Mäenlaskun lomassa on nyt myös helpompi piipahtaa laavulle makkaranpaistoon.

Joensuun Latu avaa Lykynlammen kahvion tänä vuonna jo lauantaina 30.12. Kahvio on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–16 maaliskuun puoliväliin saakka. Talvilomaviikon 5.–11.3. kahvio on avoinna päivittäin. Kahvion lisäksi ulkoilijoita palvelee myös lauantain maksuton lenkkisauna klo 13–16.