Lapsille ja lapsenmielisille kaupunginorkesterin ohjelmassa on torstaina 29.9. klo 18 tarjolla H.C. Andersenin satuklassikko Satakieli. Tarina kiinalaisesta keisarista ja satakielestä pohtii yhä ajankohtaisesti teknologian ja luonnon suhdetta, ja ystävyyden olemusta. Tällä kertaa satu esitetään kansalaisopiston kuvataidekoulun oppilaiden visualisoimana musiikkisatuna.

Juontajana ja kertojana konsertissa on näyttelijä Maria Sarkkinen. Musiikin satuun on säveltänyt hollantilainen Theo Loevendie. Konsertin alussa kuullaan Uuno Klamin tarinallinen teos Kohtauksia nukketeatterista. Konsertin johtaa Joensuussa mm. Nuori solisti ‑konserteista tuttu Arturo Alvarado.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston ja Joensuun koululaisille suunnatun Kulttuurin virta -toiminnan kanssa ja se esitetään samalla viikolla päiväkonserteissa yli 1 000:lle pohjoiskarjalaiselle kolmasluokkalaiselle. Visuaalisessa toteutuksessa mukana on myös Pohjois-Karjalan ammattiopiston sekä Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijoita.