Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen vastasi kaupungin uuteen strategiaan liittyviin kysymyksiin verkossa keskiviikkona 25.10. klo 16.15–17.45. Tutustu kaupungin ja koko kaupunkikonsernin strategiaan kaupungin verkkosivuilla. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt strategian kokouksessaan 25.9. Strategiaa tarkentavat loppuvuodesta 2017 laadittavat elinvoiman, hyvinvoinnin ja kaupunkiympäristön toimeenpano-ohjelmat.

18‎:‎00‎:‎24 Reeta Knuuti: Hei kaikille! Chatti alkaa 16.15. Tallennamme keskustelun ja se julkaistaan myöhemmin tänään uutisartikkelina.

18‎:‎20‎:‎17 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Tervehdys! Täällä olen valmiina keskusteluun, kysymyksiinne jne. Olkaapa hyvät!

18‎:‎43‎:‎27 Juha Hirvonen: Vaikka en enää asukaan joensuussa niinn kiinnostaa. Lukasin nopeati läpi suunnitelmat ja mielestäni yritys/tai paremminkin työpaikkojen lisäämiset on jäänyt liian vähälle huomiolle. Joskus muistaakseno perussuomalaiset teki valtuustossa aloitteen eri järjestöjen ja toimijoiden pohdintaryhmän perustamisesta. Eikö olisi syytä pohtia mikä Joensuussa/Pohjois-Karjalassa mättää kun

18‎:‎44‎:‎55 Juha Hirvonen: Anteeksi painovirheet kun kirjoitan työssä niin kahta asiaa joutuu yhtä aikaa hoitamaan

18‎:‎49‎:‎09 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Hei Juha! Kiitos, kun avasit keskustelun. Strategian sisällössä on panostettu elinvoimakokonaisuuteen, jonka sisällä työpaikkojen luominen ja synnyttäminen on yksi tärkeimmistä asioista. Lisää konkretiaa tulee strategian toimeenpano-ohjelmista, joita valmistellaan mm. mainitsemiesi eri järjestöjen ja ryhmien yhteistyönä. Juuri äsken olin palaverissa asian tiimoilta oppilaitosten ka

18‎:‎52‎:‎43 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Merkit näköjään loppuu kesken, mutta jatketaan. Strategiaa laadittiin laajalla porukalla. Mukana oli runsaasti eri tahoja, niin suuria kuin pieniäkin. Lisäksi teemoja taustoitettiin asiakaskyselyillä jne. Noin 5000 asukasta, yritystä tai muuta toimijaa vastasi kyselyihimme tai kertoi odotuksistaan muulla tavoin.

18‎:‎52‎:‎46 Juha Hirvonen: Jensuuhun ei saada laivanrakennusteollisuutta eikä auton valmistusta mutta silloin joudutaan keräämään hyvinvointi pienistä palasista lukekoon mitä hyvänsä strategiassa.

‎18‎:‎56‎:‎51 Juha Hirvonen: Lisäys tulevaisuuden strategiaan: Joensuun ja lähiympäristön pitäisi olla innovatiivisia ja laittaa pohdintaan onko nykyinen toiminta Neuvostovallan ajoilta vai voisiko se olla sitä mitä muut ovat kahdenkymmenen vuoden päästä.

19‎:‎00‎:‎34 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Laivoja emme tee emmekä autoja, mutta runsaasti alihankintaa esim. metallialalla. Innovatiivisuudessa olemme monia maakuntia edellä mm. sotepalveluissa, opetukseen ja varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa sekö mm. innovatiivisessa rakentamisessa.

19‎:‎04‎:‎49 Juha Hirvonen: Se kyllä on ollut eturintamassa, olen sen huomannut.  Sote ei varsinaisesti tuonut työpaikkoja vaan ihmiset siirtyi uuden sateenvarjon alle. Mutta minua kiinnostaa vain Teolliset työpaikat jotka tuo yhteiskunnalle käyttövoimaa eikä pyöri verovaroin. Sieltä tulee hyvinvointi myös julkiselle puolelle.

‎19‎:‎07‎:‎31 Juha Hirvonen: Ajelin pari viikkoa sitten Joensuun teollisuusalueet läpi ja näyttäisi olevan tiloja tarjolla jos sittenkin strategiassa teollisuustyöpaikkoja painotettaisiin. Itselle ei vanhat tilat kelpaa mutta monille muille ne käy

19‎:‎12‎:‎20 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Teolliset työpaikat tulevat kaupungin rakentamille teollisuusalueille, käyttävät työvoimanaan osittain kaupungin kouluttamaa työvoimaa, tarvitsevat kaupungin kustantamia sote, varhaiskasvatus, koulutus jne. palveluita. Kaupungin elinkeinoelämän tuki konkretisoituu em. lisäksi mm. yritysneuvonnassa, Tiedepuistossa, Josekissa, yrityskiinteistöjen halleissa jne.

19‎:‎14‎:‎06 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Käytettyjen teollisuushallien kauppa käy Joensuussa kohtuullisen hyvin riippunmatta siitä, kuka ne omistaa. Muutenkin yksityinen rakennustoiminta on ollut Joensuussa kaikin tavoin vilkasta myös viime vuosein ajan.

19‎:‎16‎:‎26 Juha Hirvonen: Näin se on ja ok. Yksityisten yritysten on työpaikat luotava kun kaupunki antaa mahdollisuuden, alkusysäyksen ja käyttää myös paikallisten palveluja. Monesti vedotaan kilpailulakiin mutta voi laatia ostoehdot siten että paikallisetkin pärjää. Se on paikkakunnan oma etu myös.

19‎:‎18‎:‎07 Juha Hirvonen: Kiitän seurasta, olisin odottanut enemmänkin mukanaolijoita, kiitoksia vastauksista ja menestystä Joensuun seudulle.

19‎:‎21‎:‎05 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Kaupungin hankintoihin liittyvää koulutusta on tehty viime vuodet niin hankinnoista päättäville kuin tarjoaville yrityksille. Hankintatoimi on uudistanut toimintatapojaan yritysten kannalta helpommiksi. Olemme saaneet maakunnan yrityksiä enemmän mukaan hankintoihin. Myös rakennushankkeissa olemme saaneet innovatiivisia yrityksiä mukaan parantamaan kilpailukykyään myös muilla markkinoilla

19‎:‎23‎:‎14 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Kiitos mukanaolosta Juha tai Veijo!

19‎:‎49‎:‎05 Kari Karjalainen (kaupunginjohtaja): Kiitos osallistujille ja seuraajille! Nyt minun on kiirehdittävä perinteiseen kokoukseen! Kari

19‎:‎49‎:‎36 Reeta Knuuti: Kiitos kaikille!