Siilaisella sijaitseva uusi ravintokeskus aloitti toimintansa elokuussa. Tällä hetkellä Siilaisella valmistetaan ruokaa kahdeksalle koululle. Lokakuussa valmistus laajenee, kun mukaan tulee parikymmentä päiväkotia ja sen jälkeen hoidon ja hoivan sekä kotipalvelun ruokien valmistusta.

Uusissa tiloissa ruokaa tehdään suunnitelmallisesti ja järkevillä toimintatavoilla. Keittiölle saapuvat ruokatarvikkeet varastoidaan omiin varastoihinsa. Varastoissa kasataan valmiiksi vaunuihin kokkeja varten kunkin päivän raaka-aineet vakioidun reseptin mukaan. Myös tarvittavat astiat varataan valmiiksi. Näin kokki voi keskittyä siihen minkä hän parhaiten osaa, eli ruuanlaittoon.

 

Ruoka tehdään Siilaisella pääosin niin sanotulla cook and chill –menetelmällä, jossa valmis ruoka jäähdytetään kuljetuksen ajaksi ja kuumennetaan uudelleen tarjoilua varten.

Tuotantotapa tuo joustavuutta keittiön toimintaan ja takaa ruuan paremman laadun myös syöjille. Ruoka ei odota kuumana pitkiä aikoja syöjiä, vaan se saadaan kuumaksi juuri ennen tarjoilua.

Tällä hetkellä Siilaisella on töissä 13 henkilöä, jotka tekevät reilut 3100 annosta päivässä. Kunhan keittiö on täydessä vauhdissaan, ruokaa valmistuu 5000 annosta ja tekijöitä on lähes 30.

Ravintokeskuksessa on myös leipomo, pieni koekeittiö reseptien kehittämistä varten sekä erillinen dieettikeittiö, jossa valmistetaan erityisruokavaliota noudattavien ruokia.

Työntekijät olivat mukana suunnittelemassa uusia tiloja, joissa on panostettu ergonomiaan ja hyvään hygieniaan. Esimerkiksi iso osa ovista aukeaa automaattisesti ilman kahvoihin koskemista.