Köh köh. Raotan silmiäni ja kuuntelen yhä jatkuvaa yskintää. Tarkemman selvittelyn jälkeen totean, että yksi lapsista on flunssassa ja jää tänään kotiin lepäämään. Laitan poissaolosta Wilman kautta opettajalle viestiä ja jatkan joulukalentereiden avaamista lasten kanssa. Aamutouhujen lomassa varmistan vielä tilanvarausjärjestelmästä, etteivät tulevat Areenan joulumarkkinat ole peruuttaneet salibandyvuoroamme.

Vihdoin (= parin itkupotkuraivarin jälkeen) pääsen työmatkalle ja viemään nuorinta lastamme päiväkotiin. Siellä kirjaan hänet mobiilisti samalla kun vaihdan kuulumiset tonttulakkipäisen hoitajan kanssa.

Päiväkodilta lähtiessäni huomaan, että routa on nostanut ison kiven tielle. Huh, sain väistettyä, mutta päätän laittaa siitä heti tietoa kaupungin palautejärjestelmän kautta, jotta kivi saataisiin mahdollisimman pian pois tieltä pilaamasta ihmisten joulumieltä. Niinpä kurvaan tienvarteen ja naputtelen palautteen puhelimellani.

Työpäivän jälkeen jatkuvatkin jouluvalmistelut. Kesken joulutorttujen paistamisen säpsähdän ja muistan, että kirjastosta lainaamani kirjan eräpäivä on tänään. Ei hätää, käyn uusimassa varauksen verkossa ja voin jatkaa levollisin mielin kesken jääneitä jouluvalmisteluita.

Joulupuuhien jälkeen päätän vielä viimeistellä rakennuslupahakemuksen pihasaunaa varten. Niinpä istuudun tietokoneen ääreen ja naputtelen hakemuksen järjestelmään, samalla kun haaveilen idyllisestä joulusaunasta tulevina vuosina. Illan päätteeksi muistan vielä käydä lataamassa Waltti-järjestelmässä perheemme koululaisen bussikorttiin lisää saldoa.

Tämä oli lähes tositapahtumiin perustunut kertomus lapsiperheen arjesta joulukiireiden keskeltä. Sekä siitä, kuinka monipuolisesti kaupungin palveluita voi jo nyt käyttää sähköisesti. Harvoin niitä tulee mietittyä sen enempää, mutta mikäli olisin kirjoittanut yllä olevan tarinan kymmenen vuotta sitten, siitä olisi tullut erilainen. Ja samalla olisi huomannut, kuinka paljon enemmän aikaa sekä eri paikoissa käymistä näiden asioiden hoitaminen olisi vaatinut. Ja kaikki tuo aika olisi ollut pois jouluvalmisteluista.

Rauhallista joulua sekä sähköistä alkavaa vuotta kaikille lukijoille!

Pekka Penttinen
tietohallintopäällikkö
puh. 050 592 3759
[email protected]

Kurvaan tienvarteen ja naputtelen palautteen puhelimellani.