Penttilänrantaan tehdään 1,4 hehtaarin ruusupuisto, jonne kaupunkilaiset voivat ostaa oman nimikkoruusunsa.

Eläkkeellä oleva kaupunginpuutarhuri Kai Ahmio on laatinut ruusupuistosta suunnitelman, jonka mukaan puistoon istutetaan pensasruusuja 131 eri ruusulajia ja -lajiketta, yhteensä noin 900 kappaletta. Lisäksi alueelle istutetaan muita matalia kukkivia puita ja pensaita. Puistoon on suunniteltu myös paikat ja kasvit tulevaisuudessa tehtäville juhlaistutuksille.

Ruusupuisto toteutetaan joensuulaisten lionsklubien aloitteesta. Joensuun kaupunki vastaa puistoalueen perusrakenteen rakentamisesta käytävineen, nurmikkoineen ja kasvualustoineen. Kaupunki hankkii ja istuttaa muut puiston kasvit paitsi ruusuistutukset, jotka hankkivat ja istuttavat hankkeessa mukana olevat lionsklubit. Puiston ylläpidosta tehdään klubien ja kaupungin välinen sopimus.

Kaupunkilaiset voivat tukea hanketta ostamalla ja lahjoittamalla yhden ruusulajiryhmän hintaan 50 euroa (5 ruusupensasta) tai 100 euroa (7-9 ruusupensasta). Puistossa kunkin ruusulajiryhmän kasvinimikylttiin laitetaan lahjoittajan nimi, jos lahjoittaja näin haluaa.

Ruusut istutetaan puistoon 20.5. Puiston avajaisia vietetään 9.6.2017, jolloin Joensuussa pidetään Suomen Lions-liiton 64. vuosikokous.

Lisätietoja ja ostettavana olevat ruusulajiryhmät

lcjoensuupielisjoki.blogspot.fi