Suven avaus on tänä vuonna poikkeuksellinen. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ohjelma on suomalaistakin suomalaisempi. Kaiken kruunaa artistivieraaksi tuleva Robin, jonka Hula Hula -hittibiisin tahtiin tanssivat niin oppilaat kuin yleisökin.
Suomen suven avaus, Joensuun perinteinen kesän avaus, on artistivieraaksi saapuvalle Robinille erikoiskeikka siinä mielessä, että se avaa kesän keikkakauden.
– Hauskaa startata kesäkuu ja kesän keikat Joensuusta tällaisella erikoishäppeningillä!, Robin hehkuttaa.

Robin esittää laulurinteellä kaksi kappaletta: Boom Kahin ja Hula Hulan.

Boom Kahia hänen kanssaan laulaa 6500-päinen koululaiskuoro. Näin suuri kuoro antaa Robinillekin lisävauhtia.
– Mä tiedän, että koululaisten kanssa homma menee putkeen ja saadaan biisi liekkeihin! Tää on mulle itsellenikin uus kokemus. Aika harvoin nimittäin saa vetää omaa biisiä tällaisella porukalla. Jännää!

Videot ovat olleet tosi mahtavia!

Keväällä julkaistu Hula Hula on ollut useamman viikon radioiden soittolistojen kolmen parhaan biisin joukossa. Robin on iloinen, että biisi on otettu hyvin vastaan.

– Hula hulasta on tykätty tosi paljon. Se on fanien palautteen mukaan iloinen, kesäinen ja värikäs, Robin kertoo.

Hula Hula –biisi on myös YLE:n Hulahula Suomi -radio- ja televisiosarjan tunnuskappale.
YLE:n tavoitteena on kannustaa kaikkia suomalaisia tanssimaan Hula hulan tahtiin. Ihmiset ovat jakaneet tanssivideoitaan somessa ahkerasti. Myös Robin on ennättänyt niitä katsomaan.
– Videot ovat olleet tosi mahtavia! Ennen tätä Ylen tanssihaastetta mä haastoin fanit näyttämään temppuja hulahularenkailla ja myös ne videot oli tosi upeita!

Yli 20 000 tanssijaa

YLE kannustaa kaikkia suomalaisia tanssimaan Hula Hulan tahtiin juhannusaattona. Joensuussa tähän otetaan varaslähtö Suven avauksessa perjantaina 2.6. kello 18.
Tarkoituksena on, että kaikki 6 500 laulamaan tullutta koululaista sekä laulurinteelle saapunut yleisö tanssivat Hula Hulaa yhdessä Robinin kanssa. Perinteisesti Suven avausta on seurannut noin 15 000 hengen yleisö.

Laulurinteellä meillä on siis mahdollisuus siihen, että yli 20 000 ihmisen kädet ja lantiot heiluvat yhtä aikaa ja samaan tahtiin.

Myös Robin on innoissaan suuresta yhteistanssista.
– Ihan mahtavaa saada tanssia Hula Hulaa valtavalla joukolla!!! Älkää missään tapauksessa jääkö kotiin, vaan järkätään yhdessä upee kesäkuun aloitus tanssimalla Hula Hulaa. Nähdään 2.6!

Jätä auto kotiin

Laulurinteelle tulee kaikkiaan noin 20 000 ihmistä ja se aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä, muun muassa Linnunlahdentie on suljettu liikenteeltä Hallitien ja Länsikadun väliseltä alueelta.

Paikalle on helpointa tulla kävellen tai pyörällä.

Autolla saapuville lähin pysäköintialue on Louhelankentällä tai lähialueen katujen varsilla. Myös kenttämiehen parkkialue on käytössä, siellä pysäköinti on maksullista.

Suven avaus
perjantaina 2.6. kello 18
Laulurinne