Torin pinnan laatoitustyöt käynnistyvät toukokuun puolivälissä ja kestävät syys–lokakuulle saakka. Samalla rakennetaan uusi torilava ja torin keskelle vesilähde.

Työmaat vaikuttavat torin ympäristön liikennejärjestelyihin monella tavalla. Bussiliikenne siirtyy takaisin Koskikadulle kesäkuussa. Tällöin Siltakadulta poistuvat bussipysäkit kokonaan.

Koskikadun kadunvarsipysäköinti loppuu kokonaan välillä Rantakatu–Koulukatu. Korvaavat pysäköintipaikat ovat lähistöllä olevissa pysäköintilaitoksissa Kirkkokadulla ja Koulukadulla sekä Elielinkujan pysäköintialueella. Toriparkin valmistuessa syyskuussa alueen pysäköintimahdollisuudet paranevat huomattavasti.

Torialueen rakentaminen kartta

Siltakadun muuttaminen lämmitetyksi kävelykaduksi Torikadun ja Kirkkokadun välillä alkaa kesä–heinäkuun vaihteessa. Kadulla voi liikkua myös pyörällä ja alueelle tehdään katettuja pyöräpysäköintipaikkoja. Siltakadun rakennustyöt valmistuvat lokakuussa 2018.

Rantakadun ja Niskakadun risteyksessä tehdään pieniä järjestelyjä bussiliikenteen sujuvuuden parantamiseksi. Samalla myös Rantakadun ja Siltakadun tilapäinen kiertoliittymä Sokoksen kulmalla rakennetaan lopulliseen muotoonsa.

Kauppatorin ja ympäröivien katujen rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuussa 2018.

Torityömaan työnjako menee niin, että Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO vastaa itse toriparkin rakennuttamisesta ja kaupunki torin pinnasta ja liikennejärjestelyistä.

Asemanseudunkin rakentaminen käyntiin

Samaan aikaan kaupunki aloittaa myös Asemanseudun muutostyöt rakentamalla kaksi liikenneympyrää Itäranta-kadulle välillä Siltakatu–Vanharaitti.

Lisäksi Kauppakatua saneerataan välillä Niskakatu–Yläsatamankatu. Jalankulku yrityksiin on järjestetty, mutta autoliikenteeltä katu on suljettu valmistumiseen asti loppusyksylle 2018.