Eikö olisikin kätevää tietää ennakkoon, onko ulos mennessä pääkallokelit vai ei? Tilaa maksuttomat tekstiviestivaroitukset, niin tiedät!

Joensuun kaupungilla on käytössä liukkausvaroituspalvelu yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa. Palveluun liittyville asukkaille lähetetään tekstiviesti, jos jalankulkukeli on erittäin liukas tai muuttuu seuraavan 24 tunnin aikana erittäin liukkaaksi.

Joensuussa on erittäin liukkaita tilanteita talven aikana noin kymmenenä päivänä. Paikallista liukkautta puolestaan on talviaikaan lähes päivittäin. 

– Kaupungin päivystäjät antavat paikallista taustatukea ennusteeseen ilmoittamalla Ilmatieteen laitokselle omat havaintonsa pääkallokeleistä, kertoo työpäällikkö Petri Ratilainen.

Varoitusviestejä tulee korkeintaan kolme vuorokaudessa. Jos sinulla ei ole erityistä tarvetta saada viestejä ympäri vuorokauden, voit valita aikavälin, jolloin niitä saat.

Tilaa viestit näin:

• Jos haluat saada viestit esimerkiksi vain kello 9–21, lähetä viesti jalankulku joensuu 9 21 (jalankulku välilyönti joensuu välilyönti 9 välilyönti 21) numeroon 16 167. Tällöin saat esim. kello 3.00 tehtävän varoituksen vasta aamuyhdeksältä.

• Jos haluat viestit aina heti, kun ne lähetetään, lähetä viesti jalankulku joensuu (jalankulku välilyönti joensuu) numeroon 16 167.

• Palvelun voi lopettaa lähettämällä viestin jalankulku sulje numeroon 16 167.

• Sama tekstiviestipalvelu oli käytössä kaupungilla jo viime vuonna. Aiemmin palvelun tilanneiden ei tarvitse tilata sitä uudelleen vaan tilaus on edelleen voimassa, jollei sitä ole itse lopettanut.