Keskustan ja Niinivaaran uusille pysäköintitunnusalueille voi ostaa pidempiaikaisia pysäköinti- ja asukaspysäköintitunnuksia.

Keskustassa ja Niinivaaralla on käytössä uusi pysäköintitunnusjärjestelmä. Kolmelle alueelle, keskustan pohjoinen alue (A), keskustan eteläinen alue (B) ja Niinivaaran alue (C) myydään kahdenlaisia pysäköintitunnuksia: P-tunnus ja asukaspysäköintitunnus.

Jos asut pysäköintitunnusalueella, voit ostaa asuinalueesi asukaspysäköintitunnuksen. Sillä voit pysäköidä kaikilla kyseisen alueen pysäköintitunnuksella merkityillä kaduilla.

P-tunnuksen voi ostaa kuka tahansa mille hyvänsä pysäköintitunnusalueista. P-tunnuksella voi pysäköidä ilman aikarajoitusta liikennemerkin lisäkilvessä merkittyinä aikoina. P-tunnuksella ei voi kuitenkaan pysäköidä asukaspysäköintiin nimetyillä paikoilla.

P-tunnus maksaa 150 euroa/vuosi tai 15 euroa/kuukausi. Asukaspysäköintitunnus on halvempi, se maksaa 100 euroa/vuosi tai 10 euroa/kuukausi. Kuukausitunnukset otetaan käyttöön, kun mobiili- ja nettiostaminen saadaan toimimaan.

Pysäköintitunnuksia myydään Joensuun palvelupisteessä, Carelicumissa (Koskikatu 5).

P-tunnukseen ja asukaspysäköintitunnuksella voi lisämaksusta pysäköidä yhdessä Joensuun Pysäköinti Oy:n pysäköintitalossa arkisin kello 17–08 ja viikonloppuisin ilman aikarajoitusta. Tämä ominaisuus tulee käyttöön alkuvuoden aikana.

Pysäköintitunnusjärjestelmän kapeilla katuosuuksilla on käytössä vuoropysäköintiä korvaava viikkopysäköinti. Näillä kaduilla pysäköinti on sallittua vain yhdellä reunalla kerrallaan.

Leveillä kaduilla pysäköinti on yleensä sallittua kadun molemmilla reunoilla. Päiväkohtainen pysäköintikielto talvikunnossapitoa varten osoitetaan lisäkilvellä.

Viikkopysäköintiin tai kunnossapitopäivään liittyvän pysäköintikiellon ajankohta ilmoitetaan liikennemerkin ylimmässä lisäkilvessä.