Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue pysähtyy Joensuussa 9. elokuuta. Päivä alkaa kello 14 Kainuun prikaatin kalustonäyttelyllä Laulurinteen takana. Näyttelyssä on laajalti esillä maavoimien kalustoa. Kalustonäyttely on avoinna kello 21:een saakka.

Alueella on myös Sotilaskodin myyntipisteitä, ruokailumahdollisuus sekä puolustusvoimien ja muiden maanpuolustukseen liittyvien toimijoiden esittelypisteitä.

Iltapäivän huipennus alkaa Laululavalla kello 17.30 Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöksellä, jota ei kannata jättää väliin. Kesäkiertue ulottuu kaikkiaan 16 paikkakunnalle Suomessa, mutta taistelunäytöksiä nähdään vain meillä, Oulussa ja Turussa.

Näytöksessä panssarivaunuja sekä räjähdys- ja pyroefektejä

Näytöksessä kuvataan kaikkien puolustushaarojen toimintaa ja puolustusvoimien valmiutta ja suorituskykyjä. Käytössä on muun muassa panssarivaunuja sekä räjähdys- ja pyroefektejä.

Taistelunäytöstä varten yleisö ohjataan turvallisuussyistä Laululavan katsomoon eikä taistelunäytöstä ole mahdollisuutta seurata muualta alueella. Tapahtuman todenmukaisuudesta ja äänekkyydestä johtuen näytös ei sovellu alle kouluikäisille. Kuulonsuojaus jaetaan yleisölle ennen näytöksen alkamista.

Pisteenä i:n päälle kello 18.00 alkaa ”Maanpuolustus kuuluu kaikille” -hengessä pidettävä puolustusvoimien kolmen soittokunnan konsertti Aurinkorinteellä Laulurinteen takana uimarannan läheisyydessä. Konsertin juontaa Saija Palin.

Musiikillisen ilotulituksen aloittaa Ilmavoimien soittokunnan big band. Pääesiintyjänä lavan täyttää Diandra Rakuunasoittokunnan säestyksellä. Konsertin päättää aina energisen kattauksen tarjoava Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Kesäkiertuetapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa viihtymään!