Puistokummi-toimintamallissa vapaaehtoiset voivat hoitaa lähiviheralueensa, solmitun hoitosopimuksen mukaan yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa.

Lupa hoitaa omaa lähiviheraluetta kaupungin ohjeistuksella

Hoitosopimuksen teon jälkeen osapuoli, kiinteistö tai asukasyhdistys voi leikata nurmikkoa, raivata pientä vesakkoa, poistaa haitallisia vieraslajeja tai vaikkapa niittää kaislikkoa rannalta. Joensuun kaupungin kanssa solmitun hoitosopimuksen avulla saa luvan hoitaa omaa lähiviheraluetta kaupungin ohjeistuksen mukaan.

Hoitotoimet pohjautuvat olemassa olevaan kaupungin suunnitelmaan alueen käytöstä. Puiden raivaaminen Puistokummi-toiminnassa on rajattu niihin risukoihin, jotka katkeavat raivaussaksilla.

Omaa pihaa ei saa rajata suuremmaksi eikä sopimus salli istuttaa kasvillisuutta. Kaupungin aluetta ei saa sulkea muilta käyttäjiltä, vaan sen on pysyttävä kaikkien käytössä olevana yleisenä viheralueena.

Kaupungin tavoite toiminnassa on sitouttaa kuntalaisia pitämään lähialueensa puistot siistinä, lisätä kuntalaisyhteistyötä ja edistää lähivälittämistä kaupunginosissa.

Jos haluat kunnostaa lähialuettasi, voit ehdottaa sitä palautepalvelun kautta osoitteessa www.joensuu.fi/palaute tai sähköpostilla ari.j.tolvanen@joensuu.fi.

Kerro viestissäsi, mitä haluat tehdä ja liitä mukaan kuvia alueesta. Arvioinnin jälkeen laaditaan yhdessä hoitosopimus, jossa sovitaan alueen siivouksen ja kunnostuksen periaatteista.

Lisätiedot

kaupunginpuutarhuri Ari Tolvanen, 050 364 0037