Korpiselän pitäjäseura julkisti syyskuussa Hoilolassa opastaulun, jossa kerrotaan Korpiselän pitäjän historiasta ja pitäjän jakautumisesta kahteen osaan uutta Neuvostoliiton ja Suomen rajaa määriteltäessä. Tilaisuudessa vietettiin myös jatkosodan päättymisen muistojuhlaa.

Pitäjäseura saanut aikaan paljon

Pitäjäseuran hankkeet olivat kestäneet usean vuoden ajan, ensin oli siirretty runonlaulajapatsas Korpiselkätalon pihalta Onnenvirran rantaan ja tehty rannalle viihtyisä taukopaikka. Kun todettiin, että rantaan on vaikea kulkea, rakennettiin sinne puiset rappuset.

Nyt toisessa vaiheessa tehtiin opastaulu Runon ja Rajan tien välittömään läheisyyteen ja laajennettiin pysäköintialuetta. Työtä jatketaan; suunnitelmissa on muun muassa opastaulun sisällön kääntäminen muille kielille.

Juhlaan toivat tervehdyksen Joensuun kaupungin kansliapäällikkö Jari Horttanainen ja ortodoksiseurakunnan isä Vesa.

Korpiselän pitäjäseuran toiminta vilkasta

Korpiselän pitäjäseuran toiminta on erittäin vilkasta, pitäjäseura käy vuosittain siivoamassa ja raivaamassa Korpiselän ja Kokkarin hautausmaata sekä siistimässä Korpiselän kirkon ympäristöä.

Kohteet sijaitsevat Venäjän puolella nykyisen valtakunnan rajan takana. Lisäksi seura järjestää kesäretkiä niin kotimaassa kuin ulkomaille sekä ristisaaton kävellen Ruhovaarasta Korpiselkään Venäjälle. Kuluneena kesänä ristisaattoon osallistui 95 henkeä.

Pitäjäseura on hakenut ja saanut avustusta hankkeiden toteuttamiseen Joensuun seudun Leader-yhdistykseltä ja Joensuun kaupungilta.