Konservatorion pianonsoiton opiskelijat ovat viikon ajan ahkeroineet konserttien merkeissä esiintyen itse sekä kuunnellen toisiaan. Konserttikäyttäytymistä on opeteltu myös kyselyn muodossa. Päätöskonsertissa jaetaan palkintoja viikon ahkerille osallistujille.

Konsertin tähtenä esiintyy konservatorion kasvatti, nuori pianistilupaus Jyri Mishukov suoraan nykyisestä opiskelukaupungistaan Berliinistä. Ohjelmassa kuullaan Schumannin, Ravelin ja Skrjabinin teoksia.

Jyri Mishukov aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hän opiskeli 15 vuotta Tuulikki Lehtisen oppilaana Joensuun konservatoriossa. Nykyisin Jyri opiskelee Sibelius-Akatemiassa ja käy vaihto-opintoja Berliinissä professori Birgitta Wollenweberin johdolla Hanns Eisler -korkeakoulussa, joka on yksi Euroopan arvostetuimmista musiikkikorkeakouluista.

Jyri on ollut monilla mestarikursseilla muun muassa Erik T. ja Hui-Ying Tawaststjernan, Teppo Koiviston, Tuija Hakkilan, Matti Raekallion, Viktor Abramovin, Henri Sigfridssonin, Gabor Farkasin ja Antti Siiralan opeissa.

Kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa Jyri on saanut opetusta Risto Fredrikssonilta, Ilmo Rannalta, Päivyt Melleriltä ja Wayne Foster-Smithiltä.

Kilpailukokemusta Jyrille on kertynyt Madetoja-pianokilpailuista ja kansainvälisestä Adilia Alievan pianokilpailusta Ranskassa vuonna 2014, jossa hän pääsi semifinaaliin. Hän on myös esiintynyt Joensuun kaupunginorkesterin solistina Nuoret solistit -tapahtumassa vuonna 2011.

Konserttiin on vapaa pääsy