Mitä elävää perintöä on Pohjois-Karjalassa? Karjalanpiirakoita, kansanrunoja, käsitöitä, virpomaperinteitä, sirkuskulttuuria, esittävää taidetta…? Mitä ja miten perinteitä voidaan parhaiten vaalia ja välittää eteenpäin? Minkälaisia kohteita Suomen tai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon voisi hakea?

Näitä kysymyksiä pohditaan Elävä kulttuuriperintö Pohjois-Karjalassa -seminaarissa Carelicumin auditoriossa tiistaina 17.5. Seminaari on lähtölaukaus alueen elävän kulttuuriperinnön kartoittamiselle. Seminaarissa kerrotaan tarkemmin Unescon sopimuksesta sekä elävän perinnön vaalimisen prosessista.

Päivän aikana kuullaan useita paikallisia toimijoita elävän perinteen eri alueilta sekä jatketaan keskustelua työpajoissa. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille. Sen toivotaan tavoittavan laajasti kulttuurikentän toimijoita, järjestöjä, tutkijoita, museokenttää, taiteilijoita sekä esimerkiksi matkailun osaajia. Seminaarin järjestävät Museovirasto, Pohjois-Karjalan museo, Itä-Suomen yliopisto, OK-opintokeskus, Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Lisätietoa ja ennakkoilmoittautumiset:
www.aineetonkulttuuriperinto.fi