Moni perhe on odottanut, että paperiralli päivähoidossa loppuu. No nyt ollaan kalkkiviivoilla.

Elokuusta alkaen kaikissa päivähoitopaikoissa otetaan käyttöön sähköinen asiointikanava Daisy. Sitä testattiin Niinivaaran päiväkodissa menestyksekkäästi keväällä.

Jatkossa perheet hoitavat sähköisesti sekä kertaluontoisemmat asiat kuten hoitopaikan hakemisen ja huoltajien tuloilmoitukset kuin jokapäiväiseen viestintään liittyviä asioita hoitoaikojen ja varahakijoiden ilmoittamisesta loma-anomuksiin.

Hoitomaksutkin voivat pienentyä

Perheet hyötyvät muutoksista monella tapaa; paperin pyöritys vähenee, asioita voi hoitaa silloin kun itselle sopii, ja uuden laskutusmuodon ansiosta hoitomaksutkin voivat pienentyä.

Kaikki palvelut yhdestä osoitteesta

Sähköisille palveluille rakentuu koti kesän aikana osoitteeseen www.joenmuksut.fi. Palvelut ovat käytössä kokonaisuudessaan 1.8. alkaen.

Joenmuksuissa hoituu jatkossa muun muassa kaikki tämä:

  • päivähoitopaikan haku
  • esiopetukseen haku
  • hoitopaikan irtisanominen ja erilaiset muutosilmoitukset
  • vanhempien tulotiedot
  • allergiailmoitukset
  • lapsen hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen
  • lomahakemukset
  • varahakijan ilmoittaminen
  • viestittely lapsen päivähoitoasioista
  • tiedotteet ja ohjeet

Sähköiseen asiointiin kirjaudutaan ensimmäisen kerran vahvasti tunnistautuneena eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja sen jälkeen käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Hoitoaikojen ilmoittaminenkin sähköistyy

Perheet maksavat jatkossa hoitomaksua etukäteen varaamistaan hoitotunneista.

Jos iskän tai äidin palaveri venyy eikä lasta pääse hakemaan sovitusti, silloin maksu peritään toteutuneen maksuportaan mukaisesti. Ja jos töistä taas pääseekin aiottua aiemmin, ilmoitettua vähäisempi hoitotuntien käyttö ei vaikuta hoitomaksuun.

Elokuun ensimmäisen viikon hoitoajat  toimitetaan vielä hoitopaikkaan vanhaan malliin.

Kun sähköinen hoitoaikailmoittaminen saadaan elokuussa rullaamaan, hoitoajat seuraavalle viikolle tulee ilmoittaa viimeistään edellisen viikon keskiviikkona kello 23.59 mennessä. Poissaolot voi kuitenkin ilmoittaa lukkiutumisajan jälkeenkin.

Ilmoita vaikka koko syksyn hoitoajat kerralla

Lomat ja muut poissaolot voi ilmoittaa etukäteen. Jos lapsella on kiinteät hoitoajat, ne voi ilmoittaa useammalle viikolle etukäteen ja muuttaa tarvittaessa.

Hoitoaikojen ilmoittaminen on hoitopaikkojen arjen kannalta olennaista. Silloin lapsen hoitopaikassa pystytään varautumaan siihen, että henkilöstöä on töissä oikeaan aikaan riittävästi.

Tutut siniset lätkät käytössä jatkossakin

Lasten nykyiset kirjautumistunnisteet eli ”siniset lätkät” toimivat myös uudessa järjestelmässä. Hoitopaikka vain koodaa ne uudelleen, kun lapsi tulee elokuussa hoitoon.

Kirjautumislätkät otetaan käyttöön myös perhepäivähoidossa ja yksityisessä päivähoidossa. Perheet saavat ne omasta hoitopaikasta elokuun alussa.

Päivähoidon sähköiset palvelut 1.8. alkaen osoitteesta www.joenmuksut.fi.

Sivua rakennellaan kesän aikana. Nyt siellä toimii jo uusien asiakkaiden hoitopaikan haku.

Kysyttävää?

Ole yhteydessä päivähoidon aluevastaava Tuula Pikkaraiseen:
[email protected]
puh. 050 355 3022