Liikunnallista, tai ainakin vähän erilaisempaa, koulupäivää tarjoiltiin torstaina 24.5. Joensuun 3.–6. luokkalaisille, kun Paikoillanne, valmiit, LIIKU! -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Riemua, naurua, tuuletuksia ja sitä kuuluisaa liikunnan iloa näkyi Mehtimäellä ja Joensuu Areenalla.

Tapahtumassa tarjolla lajeja moneen lähtöön

Tapahtumassa oppilaat pääsivät kokeilemaan urheilulajeja laidasta laitaan kuten squashia, karatea, suunnistusta, rullahiihtoa ja pesäpalloa. Myös erikoisempia aktiviteetteja mahtui mukaan, esimerkiksi rikoksia pääsi ratkomaan jalanjälkien perusteella, soittamaan soittimia oman kehon liikkeellä sekä tutustumaan liikuntapaikkojen kunnossapidossa käytettäviin koneisiin. Tapahtuman yhteydessä pääsi nauttimaan lisäksi tanssiesityksistä, yhteistanssista ja freestyle-jalkapallosta!

Tapahtumaa järjestämään oli kutsuttu hyvinvoinnin toimialalla toimivia seuroja, yhdistyksiä sekä yrityksiä. Tapahtumaan saatiin mukaan lähes 30 toimijaa, jotka järjestivät oman toimintapisteen. Myös innokkaat yläkoulut ja alakoulut järjestivät pisteitä tapahtumaan, mukana oli muun muassa Lyseon peruskoulu, Pielisjoen koulu sekä Nepenmäen koulu.

Koko tapahtuman ajan säilyi eloisa ja hyvätuulinen pöhinä. Toimintapisteiden pitäjät haastettiin pitämään pöydättömiä pisteitä, tarkoittaen ettei pöydän takana pönötetty vaan myös järjestäjät saivat liikettä päivään. Useat olivatkin tarttuneet tähän haasteeseen ja näyttivät mallia lapsille ja nuorille. Kylläpä siellä innokkaimmat opettajatkin nähtiin kokeilevan tapahtuman tarjontaa.

paikoillannevalmiitliiku_kuva2

Ideoita uutta liikuntapaikkasuunnitelmaa varten

Oppilailta kerättiin tapahtuman aikana myös kokemuksia ja tietoa aiheena unelmien liikuntakaupunki Joensuu. Oppilaita pyydettiin kirjoittamaan tai piirtämään terveisensä 12 metrin aitaan. Vaikka palautteen sekaan mahtui useampia luovia tekstejä ja terveisiä, löytyi aidasta piirrettynä tai kirjoitettuna lähes kaksi ja puolisataa nuorten näkemystä ja palautetta. Näitä tietoja tullaan hyödyntämään myöhemmin liikuntapaikkasuunnitelman päivityksessä, joka päivitetään tämän vuoden aikana.

Jos löytötavaroiden vähyyttä pidetään tapahtuman onnistumisen mittarina, niin tapahtuma onnistui kerrassaan loistavasti. Järjestäjillä oli hiukan huolta kenkien hukkumisesta, sillä Areenaan sisälle tultaessa ulkokengät oli riisuttava ja laitettava reppuun. Oppilaat eivät kuitenkaan näyttäneet tästä hämmentyvän vaan kengät sujahtivat reppuun sen kummempia mukisematta. Vain yksi yksinäinen sisäkenkäpari löytyi tapahtuman jäljitä!

Tapahtuman järjestivät Joensuun kaupungin hyvinvointipalvelut yhteistyössä Siun Soten P-K LAPE -hankkeen ja Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n kanssa.