Meillä Korvatunturilla on tiukka kirjesalaisuus, mutta kun nyt tässä tuttujen kesken vain ollaan, niin voin paljastaa muutamia joululahjatoiveita, joita Joensuun suunnalta on meille lähetelty.

Toriparkkia on toivottu moneen kertaan. Taisi ensimmäiset toiveet olla jo parikymmentä vuotta sitten. Meidän pajallamme ei ihan niin isoja lahjoja pystytä tekemään – eikä tuollaisen paketoimiseenkaan olisi riittänyt lahjapaperitkaan. Jätimme asian sikseen, mutta onneksi homma on teillä täällä Joensuussa kuitenkin nytkähtänyt ja saatte sen torialueen vihdoin ja viimein uudistettua. Sitäkin on muuten aika monesti jo toivottu. Nähtävästi se asvalttikenttä ei kaikkia ole miellyttänyt.

Joitain vuosia sitten täältä suunnilta kirjoiteltiin, että toivomuksena olisi viiden kunnan kuntaliitos. Sitä en nyt tarkalleen muista, että oliko toivoja Joensuusta, Kontiolahdelta, Liperistä, Outokummusta vai Polvijärveltä. Toisaalta samoilta suunnilta oli toivelistalla myös kuntaliitoksen kariutuminen. Taisivat tontut päättää toteuttaa sen jälkimmäisen.

Tuleville vuosille on toivelista, jonka on jättänyt nimimerkki ”yks vaan kaavoituksesta”. Toiveissa on joen siirtäminen keskelle kaupunkia. Vesistöjen siirtämiseen ei minulla voimat riitä, mutta sitä itärannan kehitystä voidaan potkia eteenpäin. Täytyy kopistella niitä Helsingin pään vastuutonttuja, että kaivavat vähän sukanvartta sen teidän ratapihan uudistamiseksi.

Tuossa 1990-luvulla oli toiveita, että Penttilän sahan alueelle pitäisi jotain tehdä. Sitä sahan paloa ei tonttujen kanssa suunniteltu, mutta muuten toteutettiin toiveet Penttilänrannan muodossa. Ja aika hienohan siitä tulee, vaikka itse sanonkin.

Hyvin monissa kirjeissä on toivottu parempia sote-palveluja. Päätettiin tonttujen kanssa kokeilla, että mitähän tuossa tapahtuisi, jos laitettaisiin kaikki palvelut yhteen isommalta alueelta. Siun sotehan siitä syntyi. Katsotaan sitten tulevina vuosina, millaisia toiveita siltä saralta tulee.

Rauhaisaa joulua kaikille joensuulaisille. Toivotaan kun tavataan!

Joulupukki

Tuossa 1990-luvulla oli toiveita, että Penttilän sahan alueelle pitäisi jotain tehdä. Sitä sahan paloa ei tonttujen kanssa suunniteltu.