Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa kolmelle ikäluokalle kahdeksasluokkalaisia, yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa: oopperassa, teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä jne. Kaksikielisen hankkeen rahoitukseen osallistuu myös Svenska kulturfonden. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa

Vierailut aloitetaan syksyllä 2017. Niistä toinen tehdään omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle. Joensuussa vierailukohteiksi on valittu Joensuun taidemuseo Onni ja Joensuun kaupunginorkesteri. Kummallakin taidelaitoksella on kokemusta oppilaitosten vierailuista, mutta toiminta ei ole ollut näin laajaa. Pääkaupunkiseudun vierailukohteet eivät ole vielä varmistuneet.

Erityistä Taidetestaajat-hankkeessa on taidelaitosten tarjoamat etkot & jatkot-tyyppiset materiaalit.

Näin oppilaat pääsevät syventymään kulttuurikohteeseen yksittäistä vierailua laajemmin. Etkojen ja jatkojen suunnittelu on vielä kesken, mutta materiaalista tulee varmasti hienoa.

Lue lisää
www.taidetestaajat.fi