Nepenmäen koulun 2.- ja 6.-luokkalaisilta kertyi monenlaisia toiveita syksyllä käyttöönotettavan koulun yhteisötilan sisustukseen. Kyselyyn vastanneet lapset haluaisivat yhteisötilaan muun muassa kirjoja, askartelutarvikkeita, leluja, elektroniikkalaitteita ja  rentoja oleskelunurkkauksia.

Kyselyn järjestivät Karelia ammattikorkeakoulun terveyden- ja sairaanhoitajaopiskelijat. Oppilaat saivat kertoa mielipiteensä muun muassa keskustelemalla ja piirtämällä.

Leikkiminen, kaverit, kokkaus ja lepääminen tuovat hyvää oloa

Esimerkiksi leikkiminen, kaverit, kokkaus ja lepääminen koettiin hyvää oloa tuottavina asioina lasten vastauksissa. Isommille oppilaille tärkeintä oli ruokailu.

– Isommat oppilaat toivoivat tilaan nuorta, hauskaa, rentoa ja ymmärtäväistä aikuista, kun taas useissa pienempien vastauksissa nousi esille opettaja tai oma perheenjäsen. Tunnelmaltaan tilan toivottiin oleva hyvä ja hiljainen, mutta iloinen. Siellä saisi myös välillä soida, hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen kertoo.

Oppilaiden mielipiteet ovat keskeinen osa koulun yhteisötilan sisustuksen suunnittelua.

Oppilaiden toiveet huonekaluista heti suunnittelijalle

– Ihan kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, kuten uima-allasta, Lehikoinen naurahtaa. Mutta oppilaiden toiveet huonekaluista lähetetään heti suunnittelijalle. Myös kaikki ideat toiminnan ja tekemisen suhteen tullaan lukemaan tarkasti. Syksyllä aloittava koulunuorisotyöntekijä saa tästä paljon eväitä toiminnan suunnitteluun.

Kevään aikana oppilaiden kokemustietoa muun muassa tilojen käytöstä, nuorisotyöstä ja harrastuksista kerätään myös Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran kouluilla.

Myöhemmin sovittavassa aikataulussa kierretään kaikki Joensuun koulut.