Kansalaisopiston musiikkitoiminnassa jo perinteeksi muodostunut Musiikkia kellon ympäri -tapahtuma pidetään taas helmikuussa, 18.2.2017 kello 10–22.

Lauantaipäivän aikana musiikki soi mitä erilaisimmissa muodoissaan 12 tuntia Opistotalon musiikkiluokassa ja eri tiloissa.

Yleisö on vastaanottanut tapahtuman lämpimästi ja monille opintoryhmille siitä on tullut mitä mainioin tilaisuus nousta uudelle estradille. Esiintyjäkavalkadi on lapsista aikuisiin, yksittäisistä esiintyjistä kuoroihin ja soitinyhtyeisiin koko kansalaisopiston toiminta-alueelta.

Tapahtuman eräänä perusajatuksena on tutustuttaa musiikinharrastajia toisiinsa ja näin luoda myös ryhmien ja muusikoiden välille pysyvämpääkin yhteistyötä ja kehittävää vuorovaikutusta. Näin onkin jo tapahtunut vaikkapa erilaisten yhteisesiintymisten ja konserttien muodoissa. Tänä vuonna esiintymässä on esimerkiksi useita kuoroja, naisbändi , yksinlaulajia – ja soittajia.  Yleisölle tarjotaan tilaisuus myös opiston musiikkitoimintaan tutustumiseen ja yhteislauluun. Musiikkipäivä päättyy karaokeiltaan, jonka aikana estradi on kaikille avoin . Karaokeillassa valitaan myös vapaaehtoisen kilpailun voittajina Kellonympäri-kuningas ja -kuningatar.

Päivän aikana opiston opettajia esiintyy myös Suomalaisuuden siivin -konsertissa kello 15 Joensuun ev.lut. kirkossa.

Kaikkiin tapahtuman tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy, tervetuloa!

Joensuun seudun Kansalaisopistossa toimii vuosittain lähes parisataa musiikkiryhmää. Opistosta saamiaan oppeja musiikkiryhmät ja yksittäiset soiton- ja laulunharrastajat tuovat esille ja yleisön kuultaviksi ja iloksi vuosittain jopa sadoissa mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa ja konserteissa. Kansalaisopiston merkitys alueensa kulttuurielämässä onkin todella laaja ja merkittävä. Lähes kaikki musiikinopiskelijat esittäytyvät vuosittain useammankin kerran omien opintoryhmiensä järjestämissä tilaisuuksissa, usein jopa osana opiskelua ja oppimista.

Tapahtuman ohjelma

Opistotalolla (Papinkatu 3), sekä musiikkiluokassa että ruokasalissa ja Joensuun pääkirkossa (Papinkatu 1 b).

Musiikkiluokassa 316, 3. kerros
10.00 Koko perheen muskari Elena Agueenkon johdolla
11.00  Lauletaan yhdessä Markku Köntän johdolla tuttuja suomalaisia lauluja Suomi 100 v. -merkeissä. Mukana laulamassa Womena-kuoro sekä Anne härkösen ja Markku Köntän lauluoppilaita
12.00 Pianoduettoja Tatiana Kantasen oppilaiden esittämänä
13.00 Kiihtelysvaaran Naisbändi Timo Hacklinin johdolla
14.00 Lauluyhtye Rentukat Polvijärveltä Elina Hautakosken johdolla
15.00  Leijat-kuoro, Reijolan kuoro ja Hammaslahden pienryhmä Pirkko Myllerin johdolla
16.00  Viihtäen-kuoro ja Senioriitat  Sanna Heikkisen johdolla
18.00–22.00 Estradi on vapaa – karaokeilta Anne Härkösen ja Markku Köntän vetäminä

Ruokasalissa, 1. kerros
10.00  Laulun siivin Elsa Villmanin oppilaita, Timo Hacklin harmonikka
11.00  Viulujen viemää ja muistojen harmonikkoja Timo Hacklinin, Piritta Gröhnin ja Liisa Karhun oppilaita
16.30  Laulun taikaa Elsa Villmanin lauluoppilaita, Miina Hiltunen piano
17.00  Sottiisi soi Joen sottiisi Edo Penningsin johdolla

Joensuun ev. lut. kirkossa (Opistotalon naapurissa)
15.00  Suomalaisuuden siivin- opettajakonsertti, yhteistyössä ev. lut. seurakunnan kanssa.

Illan aikana järjestetään jo perinteeksi muodostunut Kellon ympäri -kuningas ja Kellon ympäri -kuningatar  -kilpailu. Kilpailuun osallistuminen on vapaaehtoista, muutenkin saa laulaa!

Womena järjestää kahvion aulassa (3. kerros), joka on avoinna koko päivän.