Konservatorio viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Kaikki huipentuu tapahtumaviikkoon 18.11.–24.11.

Juhlintaan pääsevät mukaan niin isot kuin pienet soittajat ja laulajat. Viikon aikana on konsertteja ja vierailuja päiväkodeissa ja palvelutaloissa Joensuussa ja maakunnassa. Juhlaviikon tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Juhlinnan aloittaa opettajien konsertti Taidemuseolla, ”Katso, kävele, kuuntele” sunnuntaina 18.11. kello 14. Musiikki johdattaa kuulijoita salista toiseen, kierros aloitetaan Madonna-salista. Mukaan pääsee Taidemuseon pääsymaksulla.

Tiistaina 20.11. on vuorossa jousi- ja puhallinorkesterit ja kuorot  konservatorion salissa kello 18.30. Konsertissa kuullaan ”Säveliä vuosien varrelta”.

Keskiviikkona 21.11. musiikkiopiston ja ammattilinjan bändit esiintyvät Kerubin kellarissa Rytmiklubilla kello 18 alkaen.

Torstaina 22.11. juhlitaan Joensuun Konservatorion Naistoimikuntaa, joka täyttää 40 vuotta. Toiminnassa on ollut mukana musiikinopiskelijoiden äitejä ja muita musiikin ystäviä. Naistoimikunta kannustaa Joensuun konservatorion musiikinopiskelijoita myöntämällä stipendejä. Konsertti alkaa kello 18 konservatorion salissa. Konsertissa on väliaikakahvitus.

Juhlakonserttiin 24.11. vapaa pääsy

Konservatorion 50-vuotisjuhlakonsertti on vuorossa lauantaina 24.11. kello 13 Carelia-salissa. Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaliput ovat haettavissa konservatorion kirjastosta, Rantakatu 31, tai ovelta tuntia ennen konserttia.

Ennen konserttia ala-aulassa virittäydytään konserttitunnelmaan musiikkiesitysten mukana kello 12.15 alkaen. Juhlakonsertissa on sekä pienempien ryhmien esityksiä että sinfoniaorkesterin osuus kuoron kanssa. Tervehdyssanat juhlaan tuo kulttuurijohtaja Sari Kaasinen ja puheen pitää konservatorion va. rehtori Otto Korhonen. Juhlan yhteydessä julkaistaan konservatorion historiikki, jonka on kirjoittanut tutkija Alina Kuusisto.

Lue konservatorion va. rehtorin Otto Korhosen kolumni Konservatorio – 50 vuotta musiikkia kaupunkiin