Joensuun kaupunki käynnistää täydennysrakentamisohjelman laatimisen. Ohjelma tulee olemaan periaatepaperi siitä, miten kantakaupunkia täydennetään laajentamatta asemakaava-aluetta.

Tavoitteena on, että kaupunki kasvaa sisäänpäin, muuttuu nykyistä kaupunkimaisemmaksi, tarjoaa asukkailleen lyhyet etäisyydet palveluihin ja työpaikkoihin ja suosii jalankulkua ja pyöräilyä liikkumisessa.

Tule keskustelemaan asiasta 24.8.

Kaupunki tulee laatimaan täydennysrakentamisohjelman avoimesti. Työ alkaa elokuussa 2016 ja valmistuu valtuuston päätettäväksi keväällä 2017.

Työ käynnistetään avoimella kickoff-tilaisuudella Tiedepuiston Louhela-salissa 24.8. kello 9.30–12.30. Tilaisuus on asiantuntijoiden välinen paneelikeskustelu, johon myös yleisö voi osallistua. Paneeliin osallistuvien henkilöiden näkökulmat täydennysrakentamiseen ovat erilaiset ja osin vastakkaisetkin.

Mukaan ovat jo lupautuneet tunnettu täydennysrakentamisen puolestapuhuja Osmo Soininvaara, kasvun kyseenalaistavassa Kohtuus-liikkeessä vaikuttava Itä-Suomen yliopiston maantieteen professori Ari Lehtinen, ympäristöoikeuden asiantuntija, HTT Ismo Pölönen samoin Itä-Suomen yliopistosta, asuinaluetutkija, TkT Sari Puustinen Aalto-yliopistosta, juuri eläkkeelle jäänyt Joensuun kaupungin talous- ja strategiajohtaja Risto Väänänen, kaupunkirakennelautakunnan jäsen ja joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Jaana Minkkinen ja muun muassa Sinkkolan toiminnan aktiivinen kehittäjä, Noljakan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sirkku Ranta.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla. Videotallenne on katsottavissa myös tilaisuuden jälkeen.

 

Täydennysrakentamisen avoin kickoff-tilaisuus
Keskiviikkona 24.8. klo 9.30–12.30
Tiedepuiston Louhela-Sali (Länsikatu 15)