Viime aikoina kaupungin sosiaalisen median kanavissa surffaavat ovat saattaneet törmätä marsuvideoihin. Marsut leikkisästi kertovat, miksi vaikkapa kasvomaskin käyttäminen on tärkeää
tai muistuttavat turvavälien tärkeydestä. Miksi näin?

Globaali koronakriisi on nyt kestänyt melkein vuoden. Keväisten laajojen rajoitteiden ja kesän jälkeen monelle meistä korona voi tuntua kaukaiselta ajatukselta. Juuri tällä hetkellä korona on
kuitenkin enemmän läsnä arjessamme kuin koskaan. Olen toiminut kaupungin valmiusjohtoryhmässä maaliskuusta alkaen ja jokaisessa 53 kokouksessa olemme pohtineet, miten kerromme kaupungin palveluista ja toimintaohjeista korona­aikana.

Koronaohjeiden viestimiseksi olemme tehneet satoja kuvituksia ja tiedotteita, kymmeniä videoita ja lukemattomia ohjeita usealla eri kielellä. Siksi myös marsut, koirat, palomiehet, ensihoitajat, poliisit ja vappuiset kasvot on otettu mukaan videoillemme kertomaan koronaohjeiden tärkeydestä. Marsut saattavat herättää huomiosi ja muistuttaa sinua tärkeästä asiasta.

Erinomaisen tärkeää on noudattaa turvallisuusohjeita juuri nyt, sillä niillä yksinkertaisilla ohjeilla pystymme suojelemaan itseämme ja lähimmäisiämme. Yritetään tsempata ja olla valppaita ohjeiden noudattamisessa. Nyt meiltä kaikilta tarvitaan hieman enemmän puristusta kuin aikaisemmin. Ja tästäkin me selviämme kyllä yhdessä.

Juuri tällä hetkellä korona on enemmän läsnä arjessamme kuin koskaan.