Pohjois-Karjalan Yrittäjät palkitsivat maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa Joensuun ansioituneesta yritysyhteistyöstä.

Yrittäjät pitivät päätöstä yhdistää Tiedepuisto ja Josek Oy uudeksi Business Joensuuksi merkittäväksi ratkaisuksi, jossa kuunneltiin yrittäjäjärjestöjä.

Joensuussa eletään historiallisen vilkasta rakentamisen aikaa. Viime vuonna kaupunkiin valmistui 888 uutta asuntoa. Toriparkki toteutui ensimmäisenä yksityisenä investointina Suomessa yhteistyössä kaupungin kanssa. Kaupunki toteutti torin ja sitä ympäröivien alueiden parannuksen. Aseman seudun rakentaminen tehdään yhteistyössä yritysten kanssa.

Viimeisimmät kaupungin omat koulu- ja päiväkoti-investoinnit on toteutettu Kuntarahoituksen vihreällä rahoituksella.

Yritykset ovat toteuttamassa kaupungin ilmasto-ohjelmaa ja hiilineutraali vuonna 2025 tavoitetta uudistuvilla energiaratkaisuilla, ympäristöystävällisemmällä valaistuksella tai solmimalla ilmastokumppanuussopimuksen.

Yksityisten tarjoaman päivähoidon osuus on noussut 20 %:iin koko palvelun laajuudesta. Vuosi sitten tehdyssä selvityksessä asiakkaat olivat yhtä tyytyväisiä niin kunnallisessa kuin yksityisessäkin päivähoidossa.

Joensuussa on käytössä myös työllistämisen kuntalisä yrityksille. Kesäisin nuoret näkyvät aktiivisesti nuorten yrittäjien kesätorilla.

Perusteluissa mainittiin myös säännöllinen yhteistyö ja yhteismarkkinointi yrittäjien ja kaupungin välillä.

Huomionosoitus luovutettiin nyt 15. kerran. Palkinnolla yrittäjät haluavat kannustaa maakunnan kuntia aktiiviseen ja aloitteelliseen elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikkaan.