Metsässä reippailu pitää mielen virkeänä! Jo pitkään pyörineen Luonto liikuttaa kuntalaista -hankkeen tavoitteena on lisätä luontoliikuntaa- ja retkeilyä joensuulaisten keskuudessa.

Idea hankkeeseen syntyi, kun liikuntapalveluissa huomattiin, ettei retkeilyliikunnan edistämiseksi oltu tehty oikein mitään.

– Meillä oli sellainen ajatus, että meidän retkeilyreittejä ei käytetä tarpeeksi. Kuntalaisten tietoisuus niistä ei ole riittävä, kaupungin liikuntasuunnittelija Sari Jormanainen taustoittaa.

Aluehallintovirastolta haettiin ja saatiin avustusta hankkeelle. Varta vasten hankesuunnittelijaksi palkattiin Laura Juga. Alkuvuodesta teetettiin kysely luontoliikuntaan liittyen, johon pyrittiin saamaan vastauksia etenkin perheiltä. Saatujen tietojen perusteella kasattiin suunnitelma, jonka avulla retkeilyreittien käyttö saataisiin nousuun.

Luontoliikuntakohteet, esimerkiksi retkeilyreitit ja luontopolut, inventoitiin ja selvitettiin, miten niitä voisi parantaa ja tehdä vetovoimaisemmaksi.

Mukaan hankkeeseen värvättiin neljä joensuulaisperhettä, jotka kulkivat reittejä läpi itsekseen.

Ylös kirjattiin kokemuksia ja fiiliksiä reittien varrelta. Nämä blogit julkaistiin maanantaina 16.10. kaikelle kansalle katsottavaksi osoitteessa www.joensuu.fi/kokemuksia-reiteilta-blogi.