Joensuussa lukioiden penkkariajelut pidetään torstaina 16.2. ja vanhojen tanssit perjantaina 17.2.2017

Myös kaupunkilaiset pääsevät perinteiseen tapaan nauttimaan penkkariajelujen hulvattomasta menosta. Kulkue lähtee Joensuun raviradalta kohti keskustaa 16.2. kello 12.30. Kulkue kiertää torin kaksi kertaa, näin ollen karkkeja voi haalia yhteensä neljän pysähdyksen aikana. Karkkien heittelyä varten autot pysähtyvät Koskikadulla ja Siltakadulla. Poliisin ohjeistuksen mukaan karkkeja saa heitellä vain pysähtyneistä autoista. Karkkeja ei kannata kerätä ajoradoilta.

Kulkueessa on yhteensä 20 autoa, jotka ovat tietyssä järjestyksessä. Autot numeroidaan kulkuetta varten. Lyseon lukion autot ovat numeroista yhdestä seitsemään, Normaalikoulun lukion ja Itä-Suomen koulun autot tunnistaa numeroista 8–12, Yhteiskoulun lukion autoja ovat 13–19 ja Pyhäselän auton numero on 20.

Autot liikkuvat reitillä Linnunlahdentie–Papinkatu–Rantakatu–Koskikatu–Kirkkokatu–Siltakatu–Torikatu–Koskikatu–Länsikatu–Linnunlahdentie. Ja tori siis kierretään kaksi kertaa ympäri. Kierros on ohi kello 13 mennessä.

Vanhojen tanssit pidetään penkkareiden jälkeen 17.2. Muutama pari tanssii Isossa Myyssä iltapäivällä kello 14.30. Areenan juhlatanssit tanssitaan kaupunginorkesterin johdolla kello 18 alkaen, ja yleisö pääsee sisälle Areenaan kello 17. Areenaan on jokainen tervetullut seuraamaan vanhojen tansseja.