Reilu kuukausi sitten liikuntakoordinaattorina aloittanut Olga Wasenius kertoo, ettei tullut kenenkään tilalle, vaan työtehtäviä lohkottiin muilta. Työnkuvaan kuuluvat muun muassa vammais- ja seniorikortit, mutta se on vain yksi tehtävä laajassa kokonaisuudessa.

– Isompana kokonaisuutena on liikkumaan aktivointi, Wasenius kertoo.

Löytyy vain kokeilemalla

Wasenius uskoo vahvasti, että jokaiselle löytyy se oma liikuntamuoto, kun vain jaksaa etsiä. Itse hän harrastaa amerikkalaista jalkapalloa.

– Minua itseäni kannustaa työssä ajatus siitä, että jokaiselle voi löytyä se liikuntamuoto, josta pitää yhtä paljon kuin minä omastani.

Wasenius haluaa myös muistuttaa, ettei tulevasta lempitavasta liikkua välttämättä opi tykkäämään ensimmäisellä kokeilukerralla.

– Rohkeasti kokeilemaan!

Liikuntakoordinaattori liikkeessä

Wasenius kannustaa kuntalaisia ottamaan yhteyttä, jos omat lajivalinnat askarruttavat.

– Katsotaan yhdessä, voin ainakin heittää vinkkejä, mihin suuntaan lähteä!

Liikuntakoordinaattorin kanssa pääsee juttelemaan myös kasvokkain marraskuussa. Liikuntapalvelut kiertävät kirjastoja 29.11.–5.12. opettaen kaikille halukkaille kirjajumppaa. Jumppapaikkoina toimivat niin pääkirjasto kuin Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran, Enon ja Pyhäselänkin kirjastot. Lisäksi Wasenius kävi loka-marraskuun vaihteessa esittelemässä Joensuun ulkokuntoilualueita Utrassa, Karhunmäessä, Mehtimäellä sekä Marjalassa.

Wasenius itse on aloittanut urapolkunsa lähihoitajana, mutta siirtynyt myöhemmin liikuntapuolelle. Omaa lempiliikuntamuotoa etsiessä ei hänelläkään suinkaan onnistanut ensimmäisellä yrittämällä, vaan nuorena lentopalloa harrastanut tiimipelaaja päätyi lopulta amerikkalaisen jalkapallon pariin. Näistä omista kokemuksista onkin hyvä ammentaa, kun auttaa muita liikkumaan!