Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9. Viikon aikana järjestetään tapahtumia ympäri Euroopan. Kampanjalla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Joensuussa järjestetään Liikkujan viikolla useita tapahtumia. Torstaina 15.9. pidetään Autoliiton järjestämä koululaisten Fillarimestaruuskilpailu Niittylahden koululla.  Perjantaina on Laiturilla Liikenneturvan perehdytystä pyörän huoltoon.

Lauantaina 17.9. voi kokeilla fillarisuunnistusta, lähtö Pärnävaaran hiihtokeskuksen kodalta klo 14.00. Pitkä reitti noin 12-14 km ja lyhyt reitti noin 6-8 km. Ilmoittautuminen 14.9. mennessä lassevainikainen(at)gmail.com. Fillarisuunnistuksen järjestää Kontiolahden seudun autosuunnistajat.

Torstaina 22.9. 0n aamupalatapahtuma Ylisoutajan sillan kaupungin puoleisessa päädyssä klo 7.30–9.00. Tarjolla on kävelijöille ja pyöräilijöille mm. kahvia, teetä, karjalanpiirakoita ja banaaneja. Paikalla myös Liikenneturvan piste, jossa pääsee testaamaan liikennesääntötietämystään.

Torstai on myös kansainvälinen auton vapaapäivä.

Auton vapaapäivänä matkustaminen on ilmaista Joensuun seudun Jojo-liikenteessä. Päivä on myös viisaan liikkumisen päivä ja se on kaupungin työntekijöille suunnattu kampanjapäivä, jolloin kaikkien viisaasti töihin kulkevien ja siitä ilmoittavien kesken arvotaan palkinto.

Suomessa Liikkujan viikkoa on vietetty vuodesta 2003 lähtien. Joensuussa Liikkujan viikon tapahtumia on järjestetty puolestaan vuodesta 2012 alkaen.