Konservatorion laulajat ja pianistit esiintyvät Taidemuseon salissa tiistaina 20.12. ja keskiviikkona 21.12. klo 14 alkavissa matineoissa. Ensimmäisen vuoden lied-parit ovat valmistaneet kukin ohjelmiston, jonka tuli sisältää jotain wieniläisklassista ja jotain Schubertilta. Laulujen tuli muodostaa kokonaisuus, josta löytyy ” punainen lanka”. Toisen vuoden opiskelijat saivat valita laulut jonkin teeman ympärille. Parit ovat suomentaneet tekstit itse.

Ohjelmistossa on wieniläisklassista ja jotain Schubertilta tai oma valintainen teema.

Tiistaina esiintymässä ovat Venla Lyytikäinen ja Anastasia Lavrenchuk, Matleena Tölli ja Henna Hirvonen, Iina Luukkonen ja Elina Penttinen, Annika Eronen ja Anastasia Lavrenchuk sekä Risto Piirainen ja Anastasia Laidinen. Ohjelmassa on muun muassa Madetojan Syksy-sarja ja lauluja Mozartilta, Schubertilta ja Straussilta.

Keskiviikkona esiintyvät Anna Arola ja Iina Pöntinen, Heidi Laulumaa ja Sofia Paksuniemi, Riitta Kosola ja Tatu Piitulainen, Hanna Hänninen ja Terhi Lehkonen sekä Sofia Soininen ja Anastasia Laidinen. Ohjelmassa on muun muassa Merikantoa, Bernsteinia ja Schubertia.

Matineat kestävät vajaan tunnin ja kuuntelemaan pääsee Taidemuseon pääsymaksulla 5/3 euroa.