Rantakylässä peruskorjataan Rantakylän koulun ja Riihisärkänkadun välissä sijaitseva Riippapuisto I -leikkipaikka (leikkipaikan osoite Riihisärkänkatu 9). Leikkipaikasta on tehty kolme erilaista suunnitelmaa ja nyt kaupunkilaiset saavat valita nettiäänestyksessä, mikä suunnitelmista toteutetaan.

Nykyinen kahdessa eri osassa oleva leikkipaikka tiivistyy Rantakylänraitin viereen ja kaikki nykyiset leikkivälineet ja rakenteet sekä maamäki poistetaan. Maamäen paikalle kasataan jatkossa talvella pulkkamäki lumesta. Lisäksi valaistus uusitaan. Jokaisessa äänestettävänä olevassa vaihtoehdossa on toimintoja niin pienemmille kuin isommillekin leikkijöille.

Nettiäänestys kolmen tehdyn suunnitelman välillä on käynnissä 11.-25.5. Eniten ääniä saanut suunnitelma toteutetaan syksyn aikana.

Joensuun kaupunki peruskorjaa ja rakentaa uusia leikkipaikkoja noin 5 kpl joka vuosi. Kaupungista löytyykin yli 100 leikkipaikka. Joitain leikkipaikkoja myös poistetaan.

Esimerkiksi 70-luvulla rakennettujen asuinalueiden jokaisen kadun päähän tehtyjä nyt jo huonokuntoisia ja pieniä leikkipaikkoja on jo osin poistettu ja keskitetty leikki remontoimalla monen pienen sijaan yksi hieman isompi leikkipaikka. Isommalle leikkipaikalle mahtuu isompia välinekokonaisuuksia sekä välineitä eri-ikäisille.

Riippapuisto I eri toteutusvaihtoehdot ovat:

Verkossa

Verkossa koko suunnitelma

Ötökkämaa

Ötökkämaa koko suunnitelma

Linna ja Laiva

Linnajalaiva koko suunnitelma

Äänestys on ratkennut. Ääniä annettiin yhteenstä 949 ja äänestyksen voitti ylivoimaisesti Ötökkämaa.

Äänien jakautuminen:
Ötökkämaa: 580
Verkossa: 192
Linna ja laiva: 177

Kiitos kaikille äänestäneille! Ja hauskoja leikkihetkiä sitten syksymmällä!