Tule mukaan joensuulaisten mobiiliyhteisöön ja lataa puhelimeesi uusi sovellus Puro Joensuu!

Purolla voit jatkossa kertoa mielipiteesi milloin mistäkin: torilavan koosta, pyörätien päällysteestä, parhaasta koulujen kesälomakuukaudesta tai vaikka siitä, kumpi tarvitaan kipeämmin, jäähalli vai 50 metrin uima-allas.

Pienistä puroista muodostuu suuri virta

Kaupungilla halutaan kuunnella asukkaiden toiveita ja palautetta korvat höröllä. Helppokäyttöinen Puro tuo tähän oivan lisän. Puro kun virtaa juuri sinne, missä kulloinkin tapahtuu: sovelluksella voi kysyä mielipidettä isompaan kysymykseen kaikilta Puron ladanneilta, tai tarkennetusti esimerkiksi Rantakylän hiihtoladuista vain sillä suunnalla liikkuvilta. Seuraavaksi Puro voisi kilahtaa vaikka asemanseudulle tulevien puhelimissa ja kysäistä, tarvitaanko sinne enemmän kukkakauppaa vai kahvilaa.

Haluan Puron, mitä teen?

Puro on maksuton sovellus älypuhelimiin ja sen saa ladattua sovelluskaupasta. Puro toimii niin Android-, iOS- kuin Windows-puhelimissa ja tarvitsee toimiakseen verkkoyhteyden.

Sijaintitiedot kannattaa jättää sovellukseen päälle, jotta Purosta saa eniten irti. Puron käyttö on anonyymiä.

Entisetkin palautekanavat auki

Vaikka kaupunki satsaakin uusiin sähköisiin yhteydenpitotapoihin niiden monipuolisuuden takia, entiset palautteenantotavat eivät katoa.

Edelleen järjestetään tapaamisia kasvotusten, kootaan asukasraateja, palvellaan niin puhelimitse kuin vastataan palautteeseen sähköpostitse ja somessa.

Puro voitti nimikisan

Kaupunkilaisilta kysyttiin keväällä nimiehdotuksia tulevalle sovellukselle. Ehdotuksia tuli lähes 200 ja ne vaihtelivat monesta ”siun” ja ”miun” sovelluksesta Jönssiin ja Jobiiliin.

Hienojen ehdotusten joukosta valikoitui Puro, jolle annetut perustelut kiteyttävät hyvin koko sovelluksen idean: ”Pienistä puroista muodostuu suuri virta (tai ehkä joki) ja samalla tavalla kaupunkilaisten pienillä mielipiteillä voi saada muutosta aikaan”.

Juuri näin mekin ajattelemme. Kiitos kaikille nimeä ehdottaneille!