Vuoden 2017 lapsen oikeuksien teemana on myös viime vuodelta tuttu yhdenvertaisuus. Osittain teema mukailee myös Suomen juhlavuotta, jonka teemana on ”Yhdessä”.

Joensuussa lapsen oikeuksien viikon avaus tapahtuu joulunavauksen yhteydessä 19.11. Seuraavana päivänä, virallisena lapsen oikeuksien päivänä, liput nousevat salkoon kaikilla kaupungin päiväkodeilla ja kouluilla. Luvassa on lauluja myös laulua ja puheita.

Joensuun Perheentalo, Sanaratas ry ja Muksujen maakunta järjestävät lapsen oikeuksien juhlan kello 10 eteenpäin. Ohjelmassa on laululeikkejä, lapsen puhe ja aarteenetsintää. Paikalla oleville on tarjolla kakkua.

Lapsen oikeuksien viikolla tapahtuu kaikenlaista. Eri tahot järjestävät juhlia ja tilaisuuksia aina lauantaihin 25.11. asti. Koko tapahtumalistan löytää Facebookista Lapsen oikeuksien viikko -tapahtumasta, tai Joensuun nettisivuilta.

Nettisivulta lapsenoikeudet.fi löytää lisätietoa ja materiaaleja lapsen oikeuksien päivästä ja viikosta. Lapsen oikeudet löytää myös sosiaalisesta mediasta, @lapsenoikeudet Twitterissä ja @lastenoikeudet Facebookissa.