Joensuun Kauppatorista käynnistyy asemakaavan muutos. Siinä ratkaistaan kauppahallin rakentaminen ja sijainti torilla. Muutosta on hakenut Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Kauppatoria koskevat muutokset ovat aina herättäneet keskustelua ja erilaisia mielipiteitä. Siksi me kaupungilla haluamme kuulla kaupunkilaisten mielipiteitä sekä yleisötilaisuudessa kasvotusten että verkkokyselyllä.

Missä kesäkahvilat ovat jatkossa?

Kauppatorin kaavamuutokseen yhdistetään jo aiemmin käynnistetty Vesikioskin asemakaavan muutos. Ratkaistavana ovat siis myös Keskuspuiston ja Keskusaukion käyttö kahviloille niin kesällä kuin ympäri vuoden.

Samallä käsitellään niin sanotun Pankkitalon rakennussuojelu. Pankkitalo on uuden torilavan kohdalla kävelykadun varressa oleva rakennus.

Kaavahankkeen yleisötilaisuus 31.1.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus tulla kuulemaan ja keskustelemaan kaavahankkeesta yleisötilaisuuteen torstaina 31.1. kello 18 Carelicumin auditorioon torin laidalle. Carelicumin osoite on Koskikatu 5, mutta illalla pääovi on jo kiinni, joten sisääänkäynti on kulman takaa osoitteesta Toritu 21 C.

 

Asukkaille myös verkkokysely torista

Joensuulaisten näkemyksiä Kauppatorista halutaan selvittää myös verkkokyselyllä. Tuloksia käytetään kaavahankkeen tukena. Kyselyyn saavat toki vastata muutkin toria käyttävät – toivomme paljon vastauksia!

Kyselyyn voi vastata 18.2.2019 saakka. Kyselyn suora linkki on tässä ja kysely on myös kaavoituksen verkkosivuilla www.joensuu.fi/kauppatori-ja-ymparisto.

Kyselyn tulokset pyritään julkaisemaan maaliskuun alkuun mennessä.

Hanke etenee vaiheittain

Kaavahanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.–18.2. Kauppatorin kaavaluonnos on nähtävillä kesällä 2019. Kaupunginvaltuuston päätettäväksi kaavaehdotus tullee loppuvuodesta.

Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020, todennäköisemmin vuonna 2021.

Yleisötilaisuus 31.1. kello 18

Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C

Verkkokysely

Kysely ja lisätietoa kaavahankkeesta on kaavoituksen verkkosivuilla www.joensuu.fi/kauppatori-ja-ymparisto. Suora linkki kyselyyn tässä.
Vastata voi 18.2. saakka.