Joensuun konservatorio on mukana uudessa festivaalissa, lied-musiikkiin keskittyvässä Lied-kuussa. Lied-kuu on valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana tehdään näkyväksi ja kuuluvaksi liedmusiikkia ympäri Suomea. Tapahtumaa koordinoi Suomen Lied-akatemia.

Alkuvuoden aikana Joensuun konservatorion lied-parit ovat innoittuneet Kuvien äärellä. Parit ovat tutustuneet kuvataiteeseen ja valinneet ohjelmistonsa siitä inspiroituneena. Apuna tässä on ollut muun muassa taidemuseon kokoelmat. Ohjaavina opettajina ovat Kemal Achourbekov, Anneli Hynninen ja Päivi Nylund. Teeman nimeä kantava Kuvien äärellä -konsertti on taidemuseon salissa keskiviikkona 21.3.2018 kello 18. Konserttiin pääsee museon pääsymaksulla.

Suomen Lied-akatemia ry perustettiin tammikuussa 2015. Lied-akatemian tärkeimpänä tavoitteena on edistää liedin asemaa ja koulutusta Suomessa. Tavoitteen saavuttamiseksi yhdistys järjestää liedkoulutusta, ylläpitää liedmusiikin konserttikalenteria, järjestää konsertteja ja tapahtumia ja toimii liedmusiikin äänitorvena ja tiedottajana.

Lied-akatemia toimii koko Suomen alueella. Sen tärkeisiin periaatteisiin kuuluu, että koulutuksessa käyneet liedparit vievät omaa taidettaan omille paikkakunnilleen, kouluihin ja päiväkoteihin. Lied-akatemian opettajakuntaan kuuluu Suomen johtavia lied-laulajia ja -pianisteja. Joensuussa mestarikurssi oli syksyllä.