Puolueiden ehdokashankinta on parhaillaan käynnissä.

Puolueiden on jätettävä ehdokashakemukset viimeistään 28.2. ennen kello 16.

Kysyimme Joensuussa puolueilta, kuinka niiden ehdokaslistoille oikein pääsee. Puolueista kerrotaan, että ehdokkaaksi pyrkivät tavataan aluksi kasvotusten. Puolueet edellyttävät omiin arvoihinsa sitoutumista ja halua vaikuttaa Joensuun asioihin. Ehdolle voi asettua myös valitsijayhdistyksen kautta. Lue tarkemmat ohjeet osoitteesta http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/kunnallisvaalit.html.

Tässä puolueiden ohjeet ehdokkuudesta kiinnostuneille:

SDP:

SDP:n ehdokaslistalle voi päästä niin kauan, kun paikkoja on jäljellä – kuitenkin viimeistään 15.2.2017.
Jokainen ehdokkuudesta kiinnostunut jututetaan, ja samalla keskustellaan siitä, mitä ehdokkuus käytännössä tarkoittaa ja vaatii. Tällöin jokainen tietää, mihin on sitoutumassa. Ehdokaslistalle voi päästä, jos on innostusta vaikuttaa yhteisiin asioihin. Myös sosialidemokraattisia arvoja odotetaan.
Miten siis toimia? SDP:n ehdokasvalinnasta Joensuussa vastaa järjestösihteeri Sanna Heinonen. Jos olet kiinnostunut lähtemään SDP:n kuntavaaliehdokkaaksi, kannattaa ottaa yhteyttä Heinoseen. Hänen puhelinnumeronsa on 050 339 6282 ja sähköpostiosoitteensa sanna.heinonen@joensuunty.fi.

Keskusta:

Ehdokkuudesta kiinnostunut voi lähestyä Joensuussa keskustan kunnallisjärjestöä monin tavoin. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.joensuunkeskusta.fi. Järjestösihteeri Jenni Väisäsen saa kiinni puhelimitse numerosta 044 588 5537 tai sähköpostitse osoitteesta joensuu@keskusta.fi. Joensuun kunnallisjärjestön puheenjohtaja Timo Reko puolestaan on tavoitettavissa numerosta 050 322 6798 tai sähköpostitse osoitteesta timo.reko@msl.fi.
Ensilähestymisen jälkeen ehdokkuudesta kiinnostuneen kanssa sovitaan tapaaminen kunnallisjärjestön toimijan tai järjestösihteerin kanssa. Silloin keskustellaan muun muassa tulevasta vaalikaudesta ja tavoitteista.
Ehdokkailtaan keskusta odottaa mielipiteitä oman paikkakunnan kehittämiseen. Keskusta edellyttää tiettyjen periaatteiden noudattamista, myös niihin voi tutustua nettisivuilla.
Keskustan ehdokaslistat ovat auki helmikuun 27. päivään saakka.

Kansallinen kokoomus:

Kokoomuksen ehdokaslistat ovat auki helmikuun puoliväliin asti. Mikäli ehdokkuus kokoomuksen listoilla kiinnostaa, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä kunnallisjärjestön puheenjohtajaan Kari Savolaiseen tai vaalipäällikköön Juho-Petteri Maliseen. Puheenjohtaja Savolaisen tavoittaa numerosta 0500 769 858 tai sähköpostiosoitteesta sukeltajasavolainen@gmail.com. Vaalipäällikkö Malisen yhteystiedot puolestaan ovat 045 341 5914 ja jumaline@student.uef.fi.
Yhteydenoton jälkeen ehdokkuudesta kiinnostunut tavataan. Lopullisen päätöksen ehdokkaaksi pääsystä tekee kunnallisjärjestö.
Kokoomus näkee hyvänä ehdokkaana henkilön, joka on oman arkensa asiantuntija. Ehdokkaalta edellytetään kokoomuslaista arvomaailmaa ja halua kehittää Joensuuta. Myönteinen asenne tulevaisuuteen katsotaan eduksi.

Perussuomalaiset:

Netissä voi alustavasti ilmoittautua perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi. Tämän jälkeen puolueesta ollaan ehdokkuudesta kiinnostuneeseen yhteydessä. Ilmoittautua voi tästä.
Joensuun perussuomalaisten kuntavaaliasioita hoitaa vaaliasiamies, valtuutettu Sampsa Jääskeläinen. Hänet tavoittaa numerosta 045 885 1870 ja sähköpostiosoitteesta sampsa.jaaskelainen@gmail.com. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kari Surakka on tavoitettavissa numerosta 0400 885 125 ja sähköpostiosoitteesta kari.surakka@uef.fi.
Jokainen kuntavaaliehdokas tavataan henkilökohtaisesti, tapaamisen yhteydessä voi täyttää ehdokassuostumus- ja ehdokassopimuslomakkeen. Paikallisyhdistyksen hallitus päättää kuntavaalien ehdokaslistasta viimeistään 28.2. Näin ollen ehdokashakemukset on jätettävä paikallisyhdistykselle viimeistään ti 28.2. ennen kello 16.
Kuntavaaliehdokkaalta edellytetään yhteistyökykyä ja sitoutumista perussuomalaisten vuoden 2017 kuntavaaliohjelmaan ja muihin ehdokassopimuksessa mainittuihin asioihin.

Vihreät:

Mikäli ehdokkuus kiinnostaa, kannattaa ensin olla yhteydessä Joensuun vihreiden hallituksen jäseniin sähköpostitse (etunimi.sukunimi@vihreat.fi) tai puheenjohtaja Harri Mulariin puhelimitse 041 432 6620 tai sähköpostitse harri.mulari@vihreat.fi – toiminnanjohtaja Eija Vatanen puolestaan on tavoitettavissa sähköpostitse osoitteessa savo-karjala@vihreat.fi ja puhelimitse numerossa 040 552 4994.
Ehdokkaaksi voi lähteä vihreitä arvoja kannattava ja ehdokassopimukseen sitoutuva Joensuussa kirjoilla oleva kuntalainen. Joensuun vihreiden hallituksen jäsen keskustelee ehdokkuudesta kiinnostuneen kanssa, minkä jälkeen allekirjoitetaan ehdokassopimus. Lopullisen päätöksen ehdokkuudesta tekee Joensuun vihreiden hallitus.
Ehdokaslista on auki 27.2. saakka, viimeiset ehdokkaat vahvistetaan helmikuun lopulla hallituksen kokouksessa.

Vasemmistoliitto:

Ehdokkaaksi pääsee ottamalla yhteyttä Joensuun vasemmistoliiton puheenjohtajaan Juha-Pekka Reijoseen. Puhelinnumero on 045-8956100 ja sähköpostiosoite jureijon@gmail.com. Yhteyttä voi ottaa myös vasemmistoliiton Joensuun kunnallisjärjestön puheenjohtajaan Anni Järviseen, jonka puhelinnumero on 040-5864477 ja sähköpostiosoite anni@annijarvinen.net.
Ehdokassuostumuksen voi myös itse tulostaa osoitteesta www.vasemmisto.fi ja postittaa sen osoitteeseen Kauppakatu 44, 80100 Joensuu. Ehdokassuostumuksen lähettäjään otetaan yhteyttä.
Ehdokkaaksi voi lähteä vielä listojen jättämispäivänä 28.2. ennen kello 16.
Ehdokkaalta edellytetään seuraavaa: ”Vasemmistoliiton ehdokkaana sitoudun toiminnassani vastustamaan väkivaltaa ja puolustamaan ihmisten välistä tasa-arvoa ja sanoudun irti kaikesta rasismista. Kunnioitan ehdokkaana vasemmistoliiton perusarvoja”.
Puolueen jäsenyys ei ole välttämätöntä.

Kristillisdemokraatit:

Ensin kannattaa tutustua puolueen nettisivuihin osoitteessa www.kd.fi, kehotetaan puolueesta. Jos arvot ja ajatukset kohtaavat, voi ottaa yhteyttä Joensuussa puheenjohtaja Jarmo Pippolaan sähköpostitse osoitteeseen jarmo.pippola@gmail.com tai Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajaan Maija Silvennoiseen sähköpostitse osoitteeseen maija.silvennoinen@kd.fi tai puhelimitse 040 596 7775. Tämän jälkeen voi täyttää ehdokashakemuksen netissä.
Ehdokaslistat ovat auki helmikuun loppuun saakka niin, että johtokunta ehtii vielä hyväksyä ehdokkaat ennen listojen jättöpäivää.
Ehdokkailta edellytetään puolueen linjojen ja arvojen hyväksymistä sekä yhteistyökykyä.